PROTEST PO SNEGU: Meštani četiri sela protiv zatvaranja mosta na Tamišu

Novosti online

12. 12. 2021. u 16:10

MEŠTANI Tomaševca, Botoša, Orlovata i Uzdina organizovali su danas protestni skup na mostu preko Tamiša, na putu između Tomaševca i Orlovata, koji je zatvoren za drumski saobraćaj.

ПРОТЕСТ ПО СНЕГУ: Мештани четири села против затварања моста на Тамишу

Foto: Printskrin

Oni su dva sata stajali na pruzi, po snegu i vetru, da bi izrazili nezadovoljstvo.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” je nedavno ispred ovog mosta postavilo betonske barijere, kako bi sprečilo dalje odvijanje drumskog saobraćaja preko njega. To je učinjeno jer je drumsko – železnički most u izuzetno lošem stanju i godinama se ništa nije radilo po tom pitanju. Železnički saobraćaj se, inače, preko njega i dalje odvija normalno.

Meštani Orlovata, kako sami kažu, do najbliže benzinske pumpe moraju da putuju više od 20 kilometara, umesto četiri, koliko im  je do sada,  preko mosta na Tamišu, bilo potrebno.

- Pričao sam sa meštanima i Tomaševca i Orlovata, rešenje njihovog višedecenijskog problema je brza rekonstrukcija mosta - rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz konstatciju da bi ponovo otvaranje saobraćaja preko mosta kojim saobraćaju i vozovi i automobili, značajno olakšalo svakodnevno funkcionisanje svih ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna