TRSTENIK DOBIO NAJMODERNIJI GINEKOLOŠKI STO: Velika podrška iz prijateljske Poljske za trudnice sa invaliditetom

S.BABOVIĆ

02. 12. 2021. u 17:29

SLUŽBA za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja “Dr Sava Stanojević” u Trsteniku dobio je najmoderniji ginekološki sto za preglede trudnica i žena sa invalditetom zahvaljujući Ambasadi Poljske i danas potpisanom ugovoru o finansiranju razvojnog projekta trsteničke zdravstvene ustanove.

ТРСТЕНИК ДОБИО НАЈМОДЕРНИЈИ ГИНЕКОЛОШКИ СТО: Велика подршка из пријатељске Пољске за труднице са инвалидитетом

Foto: OU

Ambasador Republike Poljske Rafal Perl napomenuo je donacijom u Trsteniku dat mali doprinos modernizaciji Doma zdravlja.

- Ivnesticija u zdravstveni sistem je najbolja investicija u našu budućnost-napominje ambasador Rafal Perl.-Naše dve zemelje imaju veoma dobru saradnju na najvišim političkim nivoima, i važno je da imamo i konkretizaciju tih dobrih odnosa.-U Srbiji trenutno finansiramo šest projekata, u fokusu su nam zdravstvo,obrazovanje i zaštita životne sredine.

Prijateljski odnosi Poljske i Srbije rezultirali su podrškom projeku „Jednake mogućnosti za lekarski pregled svih devojaka i žena sa fokusom na osobe sa invaliditetom i starije žene - prevencijom do zdravlja".

Interesovanje za finansijsku podršku Ambasade kroz program „Poljska pomoć“ i potporu Ministarstva spoljsnih poslova Poljske bilo je izuzetno,jer je na adresu diplomatskog predstavništva u Srbiji pristiglo 54 zahteva.

Predsednica opštine Trstenik Milena Turk se zahvalila na donaciji i izrazila zadovoljstvo, što je Ambasada prepoznala lokalnu samoupravu kao dobrog i pouzdanog partnera.

- Posebno nas raduje što je uoči Međunarodnog dana osoba sa invalidtetom u naš Dom zdravlja stigao ginekološki sto,koji će omogućiti dostupniju zdravstvenu zaštitu pacijentkinja sa invaliditetom-kaže Milena Turk, predsednica opštine.-Izuzetno nam znači podrška Ambasade Poljske našim naporima da unapredimo zdravstvenu zaštitu. U toku je i ugradnja posebnog lifta za pacijente sa invaliditetom, a već smo u ranijem periodu uradili dosta kako bi lečenje našim sugrađanima bilo pristupačnije.

Ambasador Rafal Perl je sa saradnicima nakon potpisivanja ugovora sa direktorkom DZ dr Žaklinom Ristić i prijemom u opštini, obišao Dom zdravlja i Službu za zdravstvenu zaštitu žena,gde se upoznao sa uslovima i načinima rada.Ginekološki sto sa elektromotorima, prilagođen pacijentkinjama sa invaliditetom trasnportovan je do SZZŽ i biće u upotrebi u ordinaciji.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!