UŠTEDELI 700 HILJADA SATI I 42 MILIONA DINARA: ZBO lider u korišćenju elektronskih usluga Katastra

J. Lemajić

23. 09. 2021. u 22:00

PREMA podacima Republičkog geodetskog zavoda, Grad Sombor je jedan od najaktivnijih gradova i opština pri korišćenju elektronskih usluga Katastra, gde se posebno ističu usluge eKatastra i eZup-a.

УШТЕДЕЛИ 700 ХИЉАДА САТИ И 42 МИЛИОНА ДИНАРА: ЗБО лидер у коришћењу електронских услуга Катастра

Foto Z. Jovanović

Od 2018. godine do danas čitav Zapadnobački okrug izvršio je 355.990 automatskih elektronskih preuzimanja podataka, čime je ušteđeno više od 700.000 sati čekanja u redovima građana i oko 42 miliona dinara.

-Prijatno smo iznenađeni informacijama, koje smo dobili od direktora, da što se tiče procesa digitalizacije zemljišne administracije, da Sombor i ceo okrug idu u jako dobrom pravcu. Mi i dalje nastavljamo da radimo na tom polju – kaže Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora, koji je ugostio direktora RGZ Borka Draškovića . - Takođe, razgovarali smo i o sporazumu koji smo potpisali 2019. a tiče se unapređenja poslovne klime u Srbiji gde Grad Sombor zajedno sa Republičkim geodetskim zavodom radi na unapređenju nacionalnog registra investicionih mapa, što je svakako bitno za buduće investitore.

Foto M. Labudović

Borko Drašković najavio je novi projekat masovne procene koji će se implementirati u Somboru, jer je, kako je istakao, jedini grad koji je uspeo da iskoristi podatke Republičkog geodetskog zavoda za pravednije oporezivanje svojih sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)