U ZATVORU NASTALA UMETNIČKA DELA: Izložba slika u centru Sombora

J.L.

25. 08. 2021. u 16:31

U OKVIRU 26. slikarske kolonije „Elan 2021. godine“, na platou ispred zgrade Županije u Somboru postavljena je tradicionalna retrospektivna izložba, na kojoj su posetioci mogli da vide više od 200 izabranih dela, koja su nastajala tokom dosadašnjih likovnih susreta.

У ЗАТВОРУ НАСТАЛА УМЕТНИЧКА ДЕЛА: Изложба слика у центру Сомбора

Foto: J. L.

- Zahvaljujući očigledno dobro osmišljenoj ideji Kolonije, koja živi, evo već 26 godina, Kazneno-popravni zavod Sombor, u okviru koga egzistira bogata „Elanova“ riznica slika nastalih u proteklom peroidu, postavio je pred naše goste i sugrađane izložbu umetničkih dela koja na ovaj način postaju dostupna široj javnosti i tako obogaćuju kulturnu i turističku ponudu našeg Grada, ali i razbijaju predrasude i stereotipe o zatvorima i zatvorenicima - poručila je Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika.

Foto: J. L.

Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde, istakao je da je ova manifestacija uspešna, dobra i veoma potrebna sistemu i ljudima, što potvrđuje njeno trajanje koje je duže od četvrt veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)