POMOĆ GRADA I DRŽAVE: Nova sportska sala šabačkoj Poljoprivrednoj školi

V.Mitrić

31. 08. 2021. u 13:25

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je Srednju poljoprivrednu školu sa domom učenika gde je u toku izgradnja nove sportske sale.

ПОМОЋ ГРАДА И ДРЖАВЕ: Нова спортска сала шабачкој Пољопривредној школи

Foto: V.M.

Gradonačelnik je istakao da kvalitet srednjoškolskog obrazovanja  u Šapcu podižu na mnogo viši nivo, omogućivši učenicima da imaju sve uslove za redovno odvijanje nastave.

- Nije uobičajeno da u 21. veku pojedine srednje škole nemaju sportsku salu. Takav primer imali smo sa Srednjom poljoprivrednom školom sa domom učenika u Šapcu. Škola koju pohađa oko 550 učenika nije imala odgovarajuće uslove, kako bi se đaci bavili fizičkim vaspitanjem. Zbog toga smo odlučili da ovaj problem rešimo, a za pomoć smo se obratili nadležnim institucijama naše države. Predanim radom direktora Predraga Savića, menadžmenta, profesora i učenika, stvoreni su odlični uslovi u kojima škola funkcioniše. Predivan mini zoo vrt, smeštaj za životinje, hala za jahanje konja kojima škola, ali i Grad Šabac mogu da se ponose - rekao je Pajić i dodao da je u toku izgradnja moderne sportske sale površine 800 metara kvadratnih.

Za prvu fazu ovog posla grad Šabac je iz budžeta izdvojio pet miliona dinara, Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika milion dinara, a za drugu fazu Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je dodelilo 18 miliona dinara

- Saradnjom sa državom omogućićemo da učenici šabačke Srednje poljoprivredne škole konačno imaju normalne uslove za bavljenje sportskim aktivnostima. Nadam se da će ova sala, u vrlo kratkom periodu biti završena - kazao je Pajić

Predrag Savić, direktor Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika istakao je da je ovo ispunjenje sna o kojem su dugo godina maštali.

- Od 2012. godine traje priča o projektima i planovima, da bismo stigli do ovog momenta kada je Grad Šabac podržao ideju o pravljenju nove fiskulturne sale. Očekujemo da do kraja ove godine sala bude stavljena pod krov, a dogodine nastavimo dalje. Imaćemo salu od 800 metara kvadratnih i teren na kojima će moći da se igraju košarkaške i odbojkaške utakmice - istakao je Savić.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu