DA LEPO PIŠU I ČITAJU: Letnje dečje radionice u biblioteci u Ćupriji

Z. R.

10. 07. 2021. u 18:59

LETNjE radionice koje Biblioteka “Dušan Matić” u Ćupriji organizuje za decu počele su 5. jula, ali još nije kasno da se pridruži svako dete koje to želi.

ДА ЛЕПО ПИШУ И ЧИТАЈУ: Летње дечје радионице у библиотеци у Ћуприји

Foto: Biblioteka “Dušan Matić”

Kako kaže Ljiljana Đorđević, direktorka ustanove kulture koja nosi ime čuvenog srpskog književnika i akademika Dušana Matića, radionice se održavaju svakodnevno radnim danima od 17 sati. Ponedeljkom, sredom i petkom deca uče kaligrafiju, krasnopis ili lepo pisanje, dok su preostala dva radna dana, utorak i četvrtak, namenjena čitanju lektire i savladavanju izražajnog čitanja. Direktorka dodaje da je poslednja radionica namenjena svim uzrastima.

- U avgustu planiramo i četvrtu radionicu u saradnji sa istoimenim Književnim klubom “Dušan Matić”. Ona će biti posvećena pisanju pesama, a prijavljivanje je mogućno bez starosnog ograničenja. Interesovanje za radionice je dobro, u proseku je u grupama do dvadesetoro dece, mada se mališani često preklapaju učešćem u više grupa. Te radionice traju kao školski čas jer je to maksimalno vreme da deca održe pažnju – napominje direktorka Đorđević.

Posle vikend-pauze, naredna letnja dečja radionica u ćuprijskoj Narodnoj biblioteci “Dušan Matić” je u ponedeljak od 17 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba