PERI TUMANU U ČAST: Raspisan konkurs za najbolji humoristički tekst

J. S.

10. 06. 2021. u 10:31

RADIO televizija Vranje raspisala je konkurs za Memorijalnu nagradu „Pera Stojanović Tuman“ koja se dodeljuje za najbolji humoristički tekst.

ПЕРИ ТУМАНУ У ЧАСТ: Расписан конкурс за најбољи хумористички текст

Foto: J. S.

Priznanje je ustanovljeno 2005. godine na petogodišnjicu smrti jednog od doajena vranjskog radio novinarstva, poznatog vranjskog glumca, humoriste i boema Pere Stojanovića Tumana. Do sada su dodeljene tri memorijalne nagrade naslovljene imenom Tumana.

Radio televizija Vranje poziva sve umetničke stvaraoce, novinare, glumce, pisce, scenariste, dramaturge, profesore, da napišu humoristički tekst koji može da se ekranizuje i prikaže našoj publici u novogodišnjoj noći.

Konkurs je otvorenog tipa, mogu da učestvuju svi stvaraoci bez obzira na mesto prebivališta ali se blaga prednost daje vranjanskom humoru i satiri.

Autoru najboljeg rada pripada novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara. Prvonagrađeni rad će biti i ekranizovan i premijerno prikazan u novogodišnjoj noći na programu Radio televizije Vranje.  Pisane i uredno potpisane radove treba dostaviti do 25. avgusta 2021. godine na adresu Radio televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i rtvranje@verat.net (Neophodno je radove poslati i poštom i u elektronskoj verziji).

Formirana je i Komisija za ocenu  radova. To su: Miodrag Popov, novinar i urednik, Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, Gordana Ristić, realizatorka Tv programa i ćerka Pere Stojanovića, Zoran Veličković, direktor RTV -a  i Ljubica Zdravković Džonov, urednica programa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri