VOJSKA ZADUŽILA ŠAPČANE: Profesionalni pripadnici MO u gradu pored Save

V. Mitrić

06. 06. 2021. u 19:09

U POSETU Šapcu i znamenitim mestima Mačvanskog okruga upravo su bili profesionalni pripadnici Ministarstva odbrane Republike Srbije.

ВОЈСКА ЗАДУЖИЛА ШАПЧАНЕ: Професионални припадници МО у граду поред Саве

FOTO. V.Mitrić

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić svečano ih je ugostio u Gradskoj kući i poželeo prijatan boravak.

-Veliko mi je zadovoljstvo što su aktivni pripadnici Ministarstva odbrane izabrali da posete Šabac -rekao je Pajić.

-Lepo je da su videli kulturno istorijske i druge znamenitosti ovog dela Srbije, gde su skoro svaki sokak i ulica po nečemu čuveni u pravom smislu te reči.

Šabac je kroz istoriju uvek bio u tesnoj vezi sa našom vojskom.

Pomoć tokom poplava koje su zadesile naš grad, ili aktuelni trenutak u borbi protiv pandemije korona virusa, potvrđuje njenu ulogu i neophodnost i u mirnodopskim uslovima.

Želja mi je  da stalno unapređujumo saradnju sa ovom institucijom, u koju građani Srbije, pored crkve, imaju najviše poverenja.

Pukovnik Dragan Kotarlić, načelnik Uprave za obaveze odbrane u Ministarstvu odbrane kazao je da su svi ljudi koji su došli u posetu Šapcu ljubitelji istorije i obilazaka srpskih kulturno – istorijskih spomenika i obeležja.

- Praktikujemo jednom u proleće, jednom na jesen da idemo putevima naše slavne istorije. Danas nismo slučajno odabrali grad Šabac i Mačvanski okrug, jer ima bogatu prošlost, počev od doba kada se stvarala moderna srpska država, od Prvog srpskog ustanka, boja na Mišaru, vožda Karađorđa, pa sve do Drugog srpskog ustanka i samostalnosti srpske države.

Takođe, i kada se branila srpska država u Prvom svetskom ratu, najveća bitka i najveća pobeda bila je na Ceru.

Taj kompleks na Tekerišu, kod Loznice, smo, takođe, posetili -rekao je pukovnik Kotarlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)