NINI STOJANOVIĆ SE ISPUNIO SAN: Maštala sam da igram protiv Serene

S. O.

08. 02. 2021. u 19:16

NINA Stojanović (25) ostvarila je pobedu karijere. Trijumfom nad Rumunkom Irinom Begu (6:3, 6:4), najbolja srpska teniserka stigla je do prvog grend slem slavlja, a u drugom kolu će joj se ispuniti i životni san.

НИНИ СТОЈАНОВИЋ СЕ ИСПУНИО САН: Маштала сам да играм против Серене

Foto: EPA-EFE/MIGUEL SIERRA

U zoru između utorka i srede igraće protiv svog idola - Serene Vilijams, koja je na startu preslišala Nemicu Lauru Zigmund sa 6:1, 6;1 i tako najavila novi juriš na 24. grend slem krunu, čime bi se izjednačila sa slavnom Margaret Kort.

- Jesam krenula sa 0-40, nije lep osećaj, ali u tim trenucima sam imala mnogo opcija u glavi i uopšte nisam bila koncentrisana. Bila sam previše uzbuđena, htela sam sve, a onda sam sebi rekla "hajde polako" i išla sam poen po poen. Taj prvi gem mi je mnogo značio psihički, znala sam da bi samo trebalo da se koncentrišem na igru, i držala sam posle fokus tokom celog meča - prepričava Nina, trenutno 100. na VTA listi.

LEGENDA Serena Vilijams/FOTO: AP

Nina ne krije radost zbog prvenca, a u noći između utorka i srede će biti još srećnija, jer će igrati protiv jedne od najboljih teniserki sveta svih vremena.

- Serena je za mene idol, po mom mišljenju, Novak i ona su najbolji u istoriji. Oduvek sam sebe zamišljala i nadala se kako igram protiv nje, pitala se hoću li uspeti i kako je to... Nemam šta da izgubim i veoma se radujem meču. Potrudiću se da nastavim da igram svoju igru. Trema će postojati, jer nikada nisam igrala na tolikom stadionu. Nastojaću, ipak, da se opustim i da probam da se borim i uživam. To mi je cilj, samo da ne odustanem u meču. Naravno, i da probam da pobedim - poručuje Stojanovićeva, koja je 2. marta 2020. bila 81. na svetu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna