VELIKI JE ČOVEK NOVAK ĐOKOVIĆ: Pričaće se o gestu Srbina, oduševiće sve tenisere!

Novosti online

08. 02. 2021. u 18:14

OSIM što je veliki teniser Novak Đoković pokazuje i da je veliki čovek.

ВЕЛИКИ ЈЕ ЧОВЕК НОВАК ЂОКОВИЋ: Причаће се о гесту Србина, одушевиће све тенисере!

FOTO: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta je među prvima bio za to da se nagradni fond na Australijan openu rapodeli tako da više novca dobiju igrači koji u ranoj fazi turnira završe učešće, a da se za one najbolje smanji.

Australijan open je počeo ovog ponedeljka. Đoković je na startu pregazio Francuza Žeremija Šardija. Organizatori su u velikoj meri smanjili nagrade za one koji dođu do završnice - osvajače turnira, finaliste i polufinaliste.

Direktor prvog Grend slema, Kreg Tajli, istakao je da su svi najbolji igrači bili za ovakvu odluku, a morao je da spomene Novaka Đokovića.

- Drastično smo smanjili nagrade za pobednike, ali igrači poput Novaka Đokovića i Serene Vilijams su pristali sa izjednačenijom preraspodelom novca, tako da oni slabiji mogu da zarade više novca, jer je ovo bila teška godina za nama. Mislimo da je to sjajna inicijativa i nije bilo nikakvih protivljenja - rekao je Tajli.

Direktor Australijan opena - Kreg Tajli/FOTO: EPA

Na primer, osvajači Australijan opena u singlu će ove sezone zaraditi 2.750.000 australijskih dolara, za razliku od prošlogodišnjih 4.120.000 australijskih dolara.

Ovo smanjenje za čak 33 odsto je ujedno i najveće, dok će finalisti zaraditi 27 odsto manje nego prošle godine. To ide u korist onima koji ranije završe takmičenje.

Tako će poraženi u 1. kolu zaraditi 11 odsto više nego prošle godine (ove godine ta nagrada iznosi 100.000 australijskih dolara), povećanje u drugom kolu iznosi 17 odsto u poređenju sa 2020. godinom, dok je u trećem kolu poraz sada 19 odsto vredniji nego pre 12 meseci.

Đoković će u drugoj rundi Australijan opena odmeriti snage sa Fransisom Tijafoom, Amerikancem poreklom iz Sijera Leonea.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)