IMAM NEKE VIZIJE: Đoković otkrio gde sebe vidi za pet godina

J. Jevremović

17. 07. 2020. u 22:10

DUHOVNO ispunjen, sa vazduhom Jahorine u plućima, Novak Đoković je nastavio pripreme za ono što će verovatno stajati u njegovom rasporedu – američka turneja, pa šljaka!

ИМАМ НЕКЕ ВИЗИЈЕ: Ђоковић открио где себе види за пет година

Foto: M. Vukadinović

Španski dnevnik „As“ preneo je večeras važnu vest za svet tenisa – igrači neće morati 14 dana u karantin posle puta u Njujork, što znači da je najbolji teniser sveta blizu odluke da igra i Ju-Es open i masters u prestonici Španije.

Prvi reket planete tri dana se odmarao u BiH, a odmah po povratku u Beograd nastavio je da trenira na tvrdoj podlozi, ovoga puta sa drugom iz reprezentacije Filipom Krajinovićem. Odmah potom se vratio u Marbelju kod supruge i dece, a tamo će doneti konačnu o nastavku sezone.

Fizička sprema je pod velikom znakom pitanja za sve tenisere, pa i za najboljeg, koji je preležao korona virus bez ikakvih simptoma osim umora. Psihički, Novak je bio veoma loše tokom izolacije, posle brojnih napada na njega zbog organizacije Adrija tura, na kome je više tenisera i trenera zaraženo. Zato je odabrao put u Visoko, oazu za meditaciju, gde mu je domaćin bio Semir Osmanagić. Osnivač fondacije „Arheološki park, Bosanska piramida Sunca“, objavio je juče na svom „Jutjub“ kanalu drugi deo intervjua sa Đokovićem, u kome se Srbin osvrnuo na duhovne teme:

- Naravno da težim da budem u radosti i veselju i jako sam srećan što sam zdrav, što imam familiju, uspeh u tenisu. Sve u svemu, osećam se kompletno. Kad se rodiš, već si duhovan i verovatno više povezan sa Bogom. Kad se rodimo imamo različite slojeve i kalupe koji su nam nametnuti i to moramo da ponesemo sa sobom u život. To je deo naše evolucije, razvoja, ponosan sam odakle dolazim, svestan sam neke svoje odgovornosti, ali najbitnije mi je da budem slobodan. Kad je čovek slobodan, okrenut ka ljubavi i miru, onda može da bude duhovan. To za mene predstavlja krajnju slobodu.

SVE MI JE DOBRO U ŽIVOTU

GDE Novak vidi sebe za pet godina?

- Ne znam. Imam neke vizije, ali ne želim previše o tome da pričam, jer želim da više živim u sadašnjem trenutku, a manje u prošlosti i budućnosti. Projektujem određene stvari kroz molitve, afirmacije, vizualizacije, različite stvari i tehnike koje mogu i trebaju da se upotrebe da bi čovek sebi raskrčio put do stanja uma, tela i uspeha, čemu god teži u budućnosti. Bio bih izuzetno srećan i zahvalan da se osećam kako se sada osećam za pet godina. Sve mi je dobro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest