NJUJORK KROJI SVE PLANOVE: Đoković će još jednu nedelju trenirati u Beogradu i doneti odluku o nastavku sezone

J. Jevremović

11. 07. 2020. u 20:27 >> 22:40

KADA je prvi trening posle izolacije zbog pozitivnog testa na virus korona uradio na šljaci, mnogi su pomislili da se Novak Đoković okrenuo sezoni na crvenoj podlozi, koja je ove godine pomerena za septembar.

ЊУЈОРК КРОЈИ СВЕ ПЛАНОВЕ: Ђоковић ће још једну недељу тренирати у Београду и донети одлуку о наставку сезоне

foto: M. Vukadinović

Ipak, već dva dana kasnije, sa teniskog kompleksa na Dorćolu u svet je otišao snimak na kome se vidi da najbolji teniser sveta trenira i na betonu. Prva asocijacija - možda se, ipak, neće tako lako odreći borbe za grend slem u Njujorku. Najbolji igrač sveta juče je trenirao kod Janka Tipsarevića u njegovoj Akademiji na "Olimpu".

Svetski "broj jedan" će i narednu nedelju provesti u Beogradu, ali bez stručnog štaba, kako sada stvari stoje. Početak ozbiljnijih priprema zavisi od konačne odluke da li će nastupiti u Njujorku, gde je prošle sezone predao meč Stenu Vavrinki u osmini finala.

Tih 180 bodova će svakako sačuvati zbog novog sistema bodovanja, ali bi imao priliku da osvoji mnogo više u slučaju dobrog nastupa, za razliku od branioca titule Rafaela Nadala, koji, takođe, još vaga.

Ipak, trka za prvo mesto na kraju godine u ovom trenutku je potisnuta u drugi plan, jer će se u naredna dva-tri meseca voditi mnogo važnije bitke. Povratak u formu posle pet meseci bez takmičarskog tenisa, kreiranje rasporeda koji bi omogućio telu da se što bezbolnije prilagodi na novi sistem, čuvanje imunititeta u jeku pandemije... I borba za dve najveće titule u ovoj, neizvesnoj 2020. godini.

Rodžer Federer je najviše profitirao posle odluke da se ne oduzimaju bodovi, jer svakako nije planirao da igra do kraja sezone (operacija kolena), ali ujedno je ugrožen njegov rekord od 20 grend slem titula. Rafa (19) bi mogao da ga prestigne ako se odluči za nastup i u Njujorku i u Parizu, a ni Novak (17) neće tako lako dići ruke od te trke.

BODOVI

Novak - Rafa
360     Sinsinati     0
180     Ju-Es open     2.000
1.000     Madrid     360
600     Rim     1.000
720     Rolan Garos     2.000
500     Tokio/Peking     0
180     Šangaj     0
1.000     Pariz     360
200     ATP finale     400

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!