Zvanično je: Igra se Ju Es Open

16. 06. 2020. u 20:08

MNOGOBROJNI svetski mediji su preneli informaciju da će se ovogodišnje izdanje Ju-Es opena održati u planiranom terminu - od 31. avgusta do 13. septembra. Čekala se samo zvanična potvrda, koja je stigla u utorak u poslepodnevnim satima.

Званично је: Игра се Ју Ес Опен

Foto: EPA

- Uzbuđeni smo zbog Ju-Es opena, koji će biti održan u Kvinsu, od 31. avgusta do 13. septembra. Biće igran bez prisustva navijača, ali moći ćete da gledate mečeve na televiziji. To prihvatam - izjavio je gradonačelnik Njujorka Endru Kuomo.

Sada ostaje da vidimo ko će se od tenisera pojaviti na terenima “Flešing Medouza”, pošto su najbolji teniseri sveta Novak Đoković i Rafael Nadal prvi digli glas, rekavši da su trenutne okolnosti u kojima je planirano održavanje turnira ekstremne, dok je danas Simona Halep zvanično saopštila da neće učestvovatii na njujorškom grend slemu, već samo na turnirima u Evropi.

Podsetimo, igrači koji budu učestvovali na Otvorenom prvenstvu SD moraće u dvonedeljni karantin po dolasku u zemlju, neće smeti da napuštaju hotel na aerodromu "Džon F. Kenedi", sa sobom će smeti da povedu samo jednu osobu iz tima. Na primer, moraće da biraju između trenera ili fizioterapeuta.

- Neverovatno smo uzbuđeni jer je gradonačelnik Kuomo, zajedno sa državom Njujork, danas potvrdio naš plan da organizujemo Ju-Es open", rekao je Majk Daus, izvršni direktor Američke teniske asocijacije.

- Prepoznajemo ogromnu odgovornost zbog organizovanja prvog globalnog sportskog događaja u ovim izazovnim vremenima, i uradićemo sve da bude što bezbednije, minimizirajući sve potencijalne rizike. Sada možemo dati šansu navijačima širom sveta da gledaju kako se vrhunski teniseri bore za titulu na Ju-Es openu, dok pokazujemo da je tenis idealan sport za socijalnu distancu.

Ono što se krije iza želje da loptica u ovoj godini odskače u kompleksu "Flešing Medouz" svakako jeste i finansijski motiv, pošto bi, prema nekim procenama, otkazivanje Ju-Es opena koštalo oko 250 miliona dolara, što bi bio preveliki udarac za Teniski savez SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna