VREME JE ZA OLIMPIJSKO ZLATO! Novak Đoković: Predstavljati svoju državu na Igrama, pa, to je... (VIDEO)

Tanjug

21. 05. 2024. u 17:00

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković rekao je da je čast i privilegija predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama i dodao da će pokušati da bude najbolji što može na Igrama u Parizu koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ОЛИМПИЈСКО ЗЛАТО! Новак Ђоковић: Представљати своју државу на Играма, па, то је... (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Osvajač 24 grend slem titule je istakao da je velika čast i privilegija predstavljati svoju zemlju na najvećem sportskom događaju na planeti.

- Predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama je čast i privilegija. Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osećate posebno inspirisanim i ponosnim - rekao je Đoković za sajt Svetske teniske federacije (ITF).

Novak nema zlatnu medalju sa Olimpijskih igara, a najveći uspeh ostvario je 2008. u Pekingu kad je osvojio bronzu.

- Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno. Ipak, naučiću iz prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu. Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012.

Srpski as je istakao da se nada da će imati prilike da to opet ponovi i da uživa u iskustvu Olimpijskih igara, jer, kako kaže, one su posebne.

- Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti deo najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri - zaključio je Đoković.

Najbolji teniser planete za sad je jedan od 85 članova srpske ekipe za Pariz.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!