IVANIŠEVIĆEV SIN PROROK: Emanuel pre četiri meseca "video" da Đoković osvaja Vimbldon pobedom u četiri seta nad Kirjosom

Tanjug

11. 07. 2022. u 12:20

TRENER sedmostrukog šampiona Vimbldona Novaka Đokovića Goran Ivanišević izjavio je da je njegov sin Emanuel pre četiri meseca predvideo ko će igrati finale trećeg grend slema sezone i koji će biti ishod.

ИВАНИШЕВИЋЕВ СИН ПРОРОК: Емануел пре четири месеца видео да Ђоковић осваја Вимблдон победом у четири сета над Кирјосом

Foto arhiva VN

Novak je u finalu, baš kako je i predvideo Ivanišević junior, koji inače ima 15 godina i bavi se tenisom, sa 4;6, 6:3, 6:4, 7:6 savladao Nika Kirjosa i osvojio 21. grend slem titulu.


- Interesantna stvar je da mi je moj sin Emanuel rekao pre četiri meseca da Novak i Kirjos igraju finale Vimbldona u četiri seta, i da Novak osvaja. Rekao sam mu: "Mogao si ići u kladionicu i uzeti pare" - rekao je Ivanišević, prenosi Tanjug.

Hrvat je istakao da je tokom finalnog meča bio miran i čvrsto verovao u trijumf srpskog tenisera.

- Iskreno, bio sam miran. Imao sam osećaj da će osvojiti ovo. Pričao sam u Parizu, gde sam rekao da je Novak veliki favorit na Vimbldonu, ali, opet, favorit mora da osvoji. Nisam se zabrinuo, jer sam znao... Mislim, da je Kirjos odigrao ceo meč kao što je prvi set, to bi bilo nemoguće, ali malo je pao, Novak je to iskoristio. A Novak je Novak. Novaka moraš da dobiješ, taj neće ništa da ti pokloni. I opet, ponavljam, taj nivo tenisa koji su prikazali na terenu, bilo je ovo možda jedno od boljih finala koje sam gledao na Centralnom terenu - izjavio je Ivanišević.

Bivši hrvatski teniser osvojio je Vimbldon 2001. godine i to mu je bila jedina grend slem titula u karijeri. Rekord koji je tada postavio teško da će iko ikada oboriti, jer je do titule stigao kao nosilac specijalne pozivnice i najniže rangirani igrač koji je ikada osvojio neki grend slem. On je zbog dugotrajne borbe sa povredama u trenutku osvajanja titule bio 125. igrač sveta.
 

BONUS VIDEO - Veličanstveni Novak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)