"NEKI SE OD TOGA NIKAD NE OPORAVE": Ivanišević nazvao Novaka Đokovića herojem zbog svega kroz šta je prošao

Novosti online

11. 07. 2022. u 11:43

TRENER Novaka Đokovića Goran Ivanišević, nakon pobede našeg tenisera na Otvorenom prvenstvu Engleske protiv Nika Kirjosa, govorio je o planovima Noleta za budućnost, ali i o velikim izazovima i problemima u prošlosti.

НЕКИ СЕ ОД ТОГА НИКАД НЕ ОПОРАВЕ: Иванишевић назвао Новака Ђоковића херојем због свега кроз шта је прошао

Foto: AP

Kao teniser Ivanišević je osvojio jedan Vimbldon, a u nedelju je u Londonu učestvovao u svom sedmom trenerskom grend slemu.

Ova 2022. godina po svemu je bila izazovna za našeg tenisera, a trener je ukratko opisao dosadašnji tok događaja.

- Bilo je vrlo emotivno. Bila je ovo teška i us**na godina, posebno za njega, ali i za sve nas koji smo mu bliski. Prvo ono u Australiji, pa sve nakon toga. Trebalo mu je dosta vremena da se vrati u formi. Zatim je stigao poraz od Rafe. Naravno, uvek se može izgubiti od Nadala u Parizu, ali za mene Novak je bio favorit u tom meču. Pa onda sve to ludilo oko bodovanja. Ali grend slem je grend slem, a Novaku je ovo 21. u karijeri! Zaista je to zaslužio - rekao je Ivanišević.


On je dodao kako zbog svega što se Novaku događalo ova titula ima još veću težinu.

- Kada se tako nešto događa nekoj osobi, kao što se događalo Novaku, teško je uopšte vratiti se tenisu. To u Australiji bila je ogromna stvar. Trebalo je puno vremena da prođe. Neki se nikada ne oporave jer to je bio veliki šok. Bio je šok i za mene, a možete zamisliti koliki za njega. Neverovatno je kako se oporavio i kako je to prebrodio. Za mene je to herojski. Trenirali smo, a nismo znali za što. A to, verujte, nije lako - izjavio je trener.

Međutim, on zapravo nikada nije ni posumnjao u našeg najboljeg tenisera.

- U ljude kao što je Novak nikada ne sumnjate. On je veliki pobednik. Samo mu je potrebno da nađe mir. A bilo je toliko toga. Nije bilo lako, ali ovo je rezultat. Ovaj trofej, ova radost na Centralnom terenu. Sve se isplatilo - dodao je legendarni Ivanišević koji će sada na zasluženi godišnji odmor sa porodicom, ali isto tako je poznato kako će deo odmora provesti na ATP turniru u hrvatskom Umagu.


A na koji turnir putuje sa Đokovićem niko ne zna zbog posebnih pravila u SAD. Naime, u ovom trenutku je gotovo sigurno kako Đoković neće nastupiti na Ju-Es openu jer u Ameriku ne mogu ući stranci koji nisu vakcinisani protiv korona virusa.

- Ima onaj film koji se zove "Dugo, toplo leto". E pa to sad čeka mene. Što se tiče Ju-Es opena, možda se Džo Bajden predomisli, možda i ne. Ako uspemo otići u Sjedinjene Države, biće predivno. Ako ne, onda se tu ne može puno napraviti. Svašta se može dogoditi - zaključio je Ivanišević.


BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!