FEDEREROV SKOK: Švajcarac nije igrao mesecima a napreduje na ATP listi, ali uskoro bi mogao da ostane bez poena!

Novosti online

20. 03. 2022. u 13:30

RODžER FEDERER ne igra tenis skoro godinu dana, ali će od ponedeljka napredovati na ATP listi! Ipak, Švajcarac ima razlgoa za brigu...

ФЕДЕРЕРОВ СКОК: Швајцарац није играо месецима а напредује на АТП листи, али ускоро би могао да остане без поена!

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Poslednji turnir na kome je igrao je prošlogodišnji Vimbldon, a kada će ponovo na teren to ni njemu nije poznato jer je poslednjih dana prvo najavljivao, pa odjavljivao povratak.

Federer će u odnosu na prošlu nedelju izgubiti 45 bodova i imaće 1.620 u ponedeljak, ali to znači da će doći na 26. mesto na ATP listi. Pao je i do 30. posle Australijan opena, ali će sada zbog velikog gubitka bodova Kristijana Garina i naročito Aslana Karaceva napredovati! 

Doduše, samo za jedno mesto jer će i njega prestići Gael Monfis posle dobre forme koju je prikazao u Indijan Velsu eliminacijom Danila Medvedeva.

Ranije promene pravila ATP upravo su najviše njemu pomogle i zadržale su ga dugo čak i u Top 10, a sada on prosto "odbija" da ispadne iz Top 30.

Ipak, uskoro će izgubiti 500 bodova za trijumf u Majamiju 2019. godine, a onda će redom otpadati Madrid (2019 - 90 bodova), Rolan Garos 2021. (180), Hale, takođe iz 2019. (250) i konačno, epsko finale Vimbldona iz 2019. (600). 

BONUS VIDEO - Novak i Jelena Đoković

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)