KRATKO PAMĆENJE "BIKA SA MALJORKE": Novak Đoković na početku pandemije podržao Nadalov projekat pomoći obolelima, sad mu ovako vraća (FOTO)

Novosti online

15. 01. 2022. u 18:29

RAFAEL NADAL je, nema tu nikakve sumnje, jedan od najboljih tenisera i sportista uopšte svih vremena, ali je tokom godina i pokazao humanitarnu stranu koja je za svaku pohvalu. Zato i čudi njegov odnos prema situaciji u kojoj se našao Novak Đoković.

КРАТКО ПАМЋЕЊЕ БИКА СА МАЉОРКЕ: Новак Ђоковић на почетку пандемије подржао Надалов пројекат помоћи оболелима, сад му овако враћа (ФОТО)

Foto: EPA-EFE

Rafa je poslednjih dana dao nekoliko izjava koje su najblaže rečeno nekorektne prema kolegi i surekorderu po broju grend slem titula.

Počev od one da je Novak sam kriv što mu se sve ovo dešava, pa je, posle prve presude, komentarisao da bi više voleo da Nole ne igra, da bi na kraju rekao da Novak nije veći od Australijan opena.

Rafine izjave bile su toliko kontroverzne da su razbesnele čak i neke njegove navijače iz Španije, a neki od njih su ga i podsetili da ima kratko pamćenje - Nadalov dolazak u Australiju izazvao je mnogo manje turbulencija nego Novakov, iako ima izvesnih nepoklapanja u datumima njegovog zaražavanja koronom i sletanja u Melburn.

Nadal sada kritikuje Novaka zbog njegovog neodgovornog ponašanja prema pandemiji koronavirusa, a pri tom zaboravlja - ili želi da drugi zaborave - da je Novak u aprilu 2020. bio među prvima koji je pomogao projektu "Naša najveća pobeda" koji je španski teniser pokrenuo u saradnji sa slavnim zemljakom Pau Gasolom, a koja je za cilj imala pomoć najugroženijima od pandemije koja je tada bila tek u fazi prvog talasa, doduše španija je uz Italiju bila najpogođenija evropska država.

- Veliko hvala Novaku Đokoviću za doprinos kampanji "Naša najveća pobeda" i borbi za pomoć najugroženijima u borbi protiv koronavirusa. Šmekerski potez - napisao je Rafa na engleskom i na kraju poruke dodao, na srpskom, "Hvala Nole".

Odgovori Rafinih pratilaca na njegov odnos prema Noletu opet su bili očekivano negativni:

- I tako mu vraćaš, godinu dana kasnije kad je njemu potrebna pomoć, stvarno "šmekerski potez" - napisao je jedan pratilac,

-Vau, imaš baš kratko pamćenje! Razlika između tebe i Đokovića je ogromna - on je šampion a ti si pion - dodao je drugi.

BONUS GALERIJA

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici