ĐOKOVIĆ NIJE VEĆI OD AUSTRALIJAN OPENA: Vlasti se ne predaju - "U pravu je Nadal..."

Novosti online

11. 01. 2022. u 08:55

PREMIJER Viktorije Danijel Endrjuz smatra da Novak Đokokvić ne treba da dobije izuzeće kako bi ušao u zemlju.

ЂОКОВИЋ НИЈЕ ВЕЋИ ОД АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Власти се не предају - У праву је Надал...

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je dobio slučaj na sudu, pokazalo se da je u pravu pred očima zakona, ali oni koji su pokrenuli političke igre ne žele da stanu. Đoković je trenirao na "Rod Lejver areni", ali to ne znači da će na njoj i zaigrati.

- Ostajem pri ranijim komentarima. Kad su me pitali da li bismo tražili od Vlade Komonvelta da izuzme određene ljude od obaveze da budu vakcinisan, moj odgovor je bio ne. I tad i sad je isto - započeo je Endrjuz i potom nastavio:

- Ko će ući u zemlju i kakav je status po pitanju vakcine te osobe nije pitanje za državne vlade. Ne izdajem ja vize, to radi Vlada Komonvelta. Što se tiče procesa oko dobijanja vize, time se bavio Teniski savez Australije, da bi ušao u zemlju bez karantina savezna Vlada je morala da sponzoriše Đokovića, mi to nismo uradili, ali mi nismo ti koji odobravaju vize, a naš stav je i te kako jasan.

S istom dokumentacijom nekoliko tenisera koji nisu imenovani ušlo je u državu Viktoriju bez poteškoća. Novak im je, kao svetski broj jedan, poslužio kao politička igračka ne bi li sakupili dodatne poene pred izbore.

- U pitanju je aktivni proces, trebalo bi da vidimo da li će biti žalbe i ne želim da komentarišem. Mi nismo nikoga pokušali da ubedimo da bi neko trebalo da se pusti u zemlju, već suprotno. Kada smo pre nekoliko nedelja i meseci pričali o medicinskim izuzecima, govorilo se o tome da prethodna infekcija kovidom ne može da bude osnova za to. Situacija se od tada promenila, brojni ljudi su pušteni u zemlju na osnovu toga. Ako je pitanje da li smo mi tražili da tako bude, odgovor je da nismo, tako je bilo i pre nekoliko nedelja, tako je i sada.

On je upitan da li je čitava situacija uticala na reputaciju prvog grend slema u sezoni.

- Znate, smatram da su Rafa Nadal i nekolicina ostalih izneli veoma, veoma jasan stav. Ovaj turnir je znatno veći od bilo koje osobe. U pitanju je grend slem, najveći teniski događaj u prvom kvartalu godine, svake godine. Kao takav je veći od bilo koje osobe, bilo da je ona na terenu ili van njega - ističe Endrjuz.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave