SRBIJA DOMAĆIN PRVENSTVA SVETA U RVANJU 2022. Iznova dokazujemo da smo lideri u organizaciji međunarodnih sportskih takmičenja

N. I.

14. 02. 2021. u 14:59

Beograd će 2022. godine biti svetska prestonica rvanja, jer je Međunarodna rvačka federacija Srbiji dodelila domaćinstvo Prvenstva sveta u rvanju, koje će se održati u našem glavnom gradu od 01. do 07. novembra.

СРБИЈА ДОМАЋИН ПРВЕНСТВА СВЕТА У РВАЊУ 2022. Изнова доказујемо да смо лидери у организацији међународних спортских такмичења

FOTO: MOS

Tokom sedam dana borbi u grčko-rimskom i slobodnom stilu u muškoj i ženskoj konkurenciji seniora, očekuje se da će u Beogradu boraviti oko 2.000 gostiju iz 70 zemalja.

„Dobijanje organizacije Prvenstva sveta u rvanju 2022. godine predstavlja svojevrsno priznanje i potvrdu da je naš višegodišnji rad uspešan, i da međunarodni sportski subjekti prepoznaju trud i kvalitet koji kontinuirano ulažemo u organizaciju velikih takmičenja. U periodu od nepunih pet godina organizujemo tri velika takmičenja,  nakon Evropskog prvenstva u rvanju u Novom Sadu 2019. godine i Individualnog svetskog kupa u Beogradu pre dva meseca,  domaćinstvo Prvenstvu sveta u rvanju je pokazatelj da smo dokazano dobri i pouzdani domaćini, ali i veoma uspešni i na polju sportske diplomatije. Odatle potiče i moja uverenost da ćemo opravdati ukazano poverenje i iznova dokazati da smo lideri u organizaciji najvećih sportskih smotri. Vlada Republike Srbije nastaviće da pruža punu podršku srpskom sportu i ostaće do kraja posvećena unapređenju svih uslova kako bi Srbija i u budućnosti bila prvi izbor prilikom dodele organizacija najprestižnijih svetskih takmičenja”, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Srbija je u decembru 2020. godine bila domaćin Individualnog svetskog kupa u rvanju, kada smo svetskoj sportskoj javnosti dokazali da imamo kapacitete da i u vanrednim uslovima na globalnom nivou, besprekorno organizujemo takmičenje međunarodnog obima, i pri tom zaštitimo zdravlje svih učesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama