TOM BREJDI ISPISAO ISTORIJU: Tampa bej novi šampion NFL

Novosti online

08. 02. 2021. u 08:33

Tampa Bej je novi šampion američke NFL lige, pošto je u 55. Superboulu savladao branioca titule Kanzas Siti sa 31:9 (7:3, 14:3, 10:3, 0:0).

ТОМ БРЕЈДИ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Тампа беј нови шампион НФЛ

FOTO: AP

Istoriju američkog fudbala i svetskog sporta ispisao je čuveni kvoterbek Tom Brejdi, koji je osvojio sedmu titulu u karijeri.

Svaki aspekt napada Tampe je radio, kako trčanjem, tako i dodavanjima, dok Čifsi nikako nisu uspevali da se saberu, te su često pantovali.

U drugoj četvrtini smo opet mogli da gledamo tu sjajnu konekciju Brejdi-Grinkovski kako poentira, potom je i Sukop iskoristio šansu i postigao tri poena.

Kanzas Siti je pred odmor pokušao da se vrati u igru, pa su pred odlazak na odmor uspeli da stignu do samo nova tri poena, umesto tačdauna. 

Koliko su Bakanirsi bili rešeni da osvoje prsten pokazali su na pet sekundi pred poluvreme kada je Brejdi kompletirao tačdaun za Antonija Brauna.

Izgledalo je da se Kanzas budi početkom treće četvrtine kada je Batker pogodio treći fild-gol za 9:21, ali to je samo tako delovalo, posle toga je usledio fantastični napada Tampe i novi tačdaun. Ovog puta Brejdi je uručio loptu raningbeku Leni Fornet koji je potom uneo loptu trčanjem u endžonu za velikih 28:9.

Prvu bačenu intersepciju Mahoms je imao sredinom treće četvrtine, ta greška je dovela do toga da iz Tampa poentira fild golom Sakapa od oko 50 jardi.

Posle propuštene šanse napada Čifsa na početku četvrte četvrtine, Tampa je to iskoristila da trčanjem potroši veći deo vremena.

Ali utakmica je ipak zvanično bila gotova na manje od 2 minuta do kraja, kada je odlična odbrana Bakanirsa opet presekla loptu Mahomsu. Sledeće što je Brejdi mogao da uradi je bilo da utakmicu završi nil daun akcijom.

(ALO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a