VELIKI REZULTAT: Borković šampion TCR Istočna Evropa

V. N.

06. 09. 2020. u 18:42

DUŠAN Borković je obezbedio titulu šampiona TCR Istočna Evropa.

ВЕЛИКИ РЕЗУЛТАТ: Борковић шампион ТЦР Источна Европа

FOTO: PR tim Dušana Borkovića

Naš najbolji automobilista je na autodromu Brno (Češka) juče ostvario šestu uzastopnu pobedu i sa maksimalnih 150 bodova nedostižan je za sve rivale. Pančevac ima 84 poena više od drugoplasiranog, zemljaka Milovana Vesnića - 66 bodova. Poslednji vikend, održaće se 17. i 18. oktobra na čuvenoj mađarskoj stazi Hungaroring.

I juče je Borković imao pol-poziciju. Međutim, slabiji je startovao, što je iskoristio Vesnić i poveo trku. Međutim, Borković ga je već u prvom krugu pretekao i do kraja je sačuvao prvo mesto.

Drugi je bio Vesnić, dok je treće mesto osvojio posle velike borbe Poljak Simon Jablonski.

- Presrećan sam ishodom ovog trkačkog vikenda, ali i celim šampionatom. Ove godine mi je bilo najvažnije da spasem sezonu i da se takmičim. Pokazalo se da je TCR Istočna Evropa bio pravi izbor. Bez obzira na to što naredni trkački vikend za mene praktično nema takmičarski karakter, ja ću i preostale dve trke izvesti za svoju dušu i fanove najbolje što znam. Ujedno ću se pripremati za narednu godinu jer je svaka vožnja na stazi dragocena. Svakako obećavam svojim navijačima da će se i na Hungaroringu čuti samo srpska himna - istakao je Dušan Borković, koji vozi za tim M1RA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest