UŽIČANKE NA PUTU STARE SLAVE: Odbojkašice Jedinstva u Superligi

N. J.

08. 04. 2024. u 13:07

Odbojkašice Jedinstva, posle sedam godina, napokon su se vratile u društvo najboljih: pobedom nad ekipom Borca iz Čačka overile su titulu u Prvoj ligi Srbije i „vizu“ za Superligu.

УЖИЧАНКЕ НА ПУТУ СТАРЕ СЛАВЕ: Одбојкашице Јединства у Суперлиги

N. Janković

Nekada najbolji srpski klub time se vratio na put stare slave, posle sezone u kojoj je zabeležio 18 pobeda i samo 4 poraza.

Identičan odnos pobeda i poraza imale su devojke iz Novog Sada, ali je bolji set količnik presudio u korist Užičanki.

- Bile su potrebne četiri godine vrednog rada da dostignemo ovaj cilj. Sezona je bila teška, kvalitet ekipa je uravnotežen i svi su se borili do poslednjeg momenta, a entuzijazam nas nekoliko u klubu, trenera i grada, dao je rezultat. Očekuje nas stvaranje tima za superligaško takmičenje, Užice je velika i važna odbojkaška sredina pa verujem da će devojke želeti da dođu u naš klub – naglasila je Vesna Čitaković, sportski direktor Jedinstva i srpska odbojkaška legenda.

Poslednji put Užičanke su u elitnom takmičenju bile 2017. godine. U poslednjoj dekadi 20. veka i prvoj deceniji ovog, Jedinstvo je bilo najdominantniji ženski odbojkaški klub u državi: igračice užičke ekipe osvojile su devet nacionalnih titula, osam Kupova, a u gradu na Đetinji ponikle su tada brojne reprezentativke i uspešne igračice koje Užičani sa ponosom pamte.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)