NAJJAČI KAD JE NAJTEŽE: Vaterpolisti Radničkog uspeli da izbore majstoricu za treće mesto protiv Partizana

S. K.

17. 05. 2023. u 11:47

RADNIČKI je najopasniji kada je otpisan. Kragujevčani su još jednom dokazali i sebi i drugima da su najjači kada im je najteže. Filip Janković i drugovi uspeli su da izbore majstoricu u borbi za treće mesto Superlige pošto su se sinoć na Banjici u drugoj utakmici revanširali Partizanu za poraz na njihovom bazenu - 11:8 (3:2, 3:3, 3:1, 2:2). Odlučujući meč igra se u petak u gradu na Lepenici.

НАЈЈАЧИ КАД ЈЕ НАЈТЕЖЕ: Ватерполисти Радничког успели да изборе мајсторицу за треће место против Партизана

MILOŠ VUKADINOVIĆ

- Uspeli smo da izborimo majstoricu na prepunoj Banjici, da se revanširamo Partizanu za poraz u prvom meču. Što bi se reklo, posle 0:1 u seriji skupili smo se, a vetar u leđa nam je dala i pobeda u Ligi šampiona nad Hanoverom. Protiv crno-belih smo odigrali jako dobro i zasluženo smo pobedili. Partizan ima mladu ekipu, željnu dokazivanja, koja u svakom trenutku daje sve od sebe - naglašava kapiten Radničkog Filip Janković.

U prve dve četvrtine vodila se izjednačena borba. Radnički je češće bio u vođstvu, crno-beli su samo jednom imali prednost (5:4). Čini se da je prelomna bila treća četvrtina, kada su se Kragujevčani odlepili na 9:6. Kada je šest i po minuta pre kraja Luka Pljevančić pogodio za 10:6 bilo je jasno da će se igrati treća utakmica. Najrasploženiji kod Šumadinaca bio je Aleksa Ukropina sa četiri pogotka. U Partizanu najubojitiji je bio Petar Smiljević sa četiri gola.

- Ne bi trebalo izgubiti iz vida da smo prethodnih godina osvajali trofeje i da znamo da odigramo ovakve utakmice. Imali smo turbulentnu sezonu, ali smo preksinoć pokazali energiju, želju, što nam je donelo željenu majstoricu - ističe Janković.

ULOG JE VELIKI

JANKOVIĆ veruje da će majstorica biti veoma neizvesna:

- Ulog je veliki, treće mesto donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. U meč ćemo ući maksimalno motivisani i učinićemo sve da se radujemo sa svojim navijačima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)