„SRBIJA OPEN“ ZA 440 ŠAHISTA IZ 44 ZEMLJE: U Novom Sadu počelo međunarodno Otvoreno prvenstvo u drevnoj igri

S. B.

28. 06. 2022. u 22:54

„SRBIJA šah open 2022“, Međunarodno otvoreno prvenstvo u šahu, na kojem se do srede, 6. jula u „Master centru“ takmiči 440 učesnika iz 44 zemlje sveta, počelo je danas kasno popodne u Novom Sadu

„СРБИЈА ОПЕН“ ЗА 440 ШАХИСТА ИЗ 44 ЗЕМЉЕ: У Новом Саду почело међународно Отворено првенство у древној игри

S.B.

Dragan Lazić, predsednik Šahovskog Saveza Srbije, potvrdio je da se takmičenje odvija u dve grupe, „mastersa“ i „amatera“ za sve uzraste, od pionirskog i juniorskog do seniorskog i veteranskog.

Manifestaciju je otvorio Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, poželevši takmičarima da turnir protekne u dobrom raspoloženju i zanimljivoj igri.

-Predstoje nam sjajne šahovske partije, a naš šahovski velemajstor Aleksandar Inđić je najbolje plasirani takmičar od koga sa razlogom očekujemo najbolje rezultate- rekao je Basta.

Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća za sport i omladinu, naglasio je da će Novi Sad i ovaj put opravdati epitet dobrog domaćina za učensike velikog i značajnog takmičenja .

- Došli su nam šahisti iz celog sveta koji će imati priliku da upoznaju naš grad i našu zemlju, i da uživaju u druženju i razmeni međusobnih iskustava. Želim da se u ime Grada Novog Sada zahvalim Šahovskom savezu Srbije na uloženom trudu da ova manifestacija bude realizovana prema najvišim standardima - rekao je Cvjetićanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri