POČEO ZIMSKI ŠAHOVSKI FESTIVAL U PARAĆINU: Na amaterskom otvorenom turniru više od stotinu takmičara

Z.Rašić

17. 01. 2022. u 19:32

U PARAĆINU je danas počeo dvodelni Zimski šahovski festival „Paraćin 2022” koji će prvih sedam dana trajati na Bazenima „Prestiž“, a naredne dve sedmice, do 6. februara, u Hotelu „Orbis“.

ПОЧЕО ЗИМСКИ ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ У ПАРАЋИНУ: На аматерском отвореном турниру више од стотину такмичара

Foto: Opština Paraćin

Povlačenjem prvog poteza na šahovskoj tabli početak prvog kola glavnog turnira simbolično je proglasio Vladimir Milićević, predsednik Opštine Paraćin.

Foto: Opština Paraćin

Prema rečima direktora festivala Saše Jevtića, sve je spremno da velika šahovska manifestacija protekne bez problema, uz poštovanje svih anti-epidemijskih mera. Na „Prestižu“ će se igrati amaterski otvoreni turnir sa preko sto učesnika iz petnaestak zemalja, a u isto vreme igraće se i zatvoreni intermajstorski turnir sa deset igrača.

U subotu, 22. januara, sa početkom od deset sati, u saradnji sa šahovskim prijateljima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biće organizovan zajednički brzopotezni turnir koji će biti „prava poslastica“ za šahiste koji se opredele da učestvuju samo tog dana. I za taj turnir očekuje se nastup stotinu igrača.

Organizator velike manifestacije je Omladinski šahovski klub „Paraćin“ koji je uspeo da održi dosad sve redovne šahovske festivale uprkos epidemiji, pa se očekuje da i ovog puta sve protekne u najboljem redu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)