TRAGEDIJA POGODILA KOŠARKAŠKI SVET: Preminuo jedan od najboljih košarkaša svih vremena! (VIDEO)

Novosti online

22. 03. 2021. u 20:44

Eldžin Bejlor je jedan od najboljih NBA igrača u istoriji

ТРАГЕДИЈА ПОГОДИЛА КОШАРКАШКИ СВЕТ: Преминуо један од најбољих кошаркаша свих времена! (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Bivši igrač Lejkersa i član Kuće slavnih, Eldžin Bejlor preminuo je prirodnom smrću u 86. godini.  Rođen 16. septembra 1934. godine u Vašingtonu, Bejlor je odigrao jednu sezonu na koledžu u Ajdahu pre prelaska na Univerzitet u Sijetlu, gde je vodio tim do prve NCAA šampionske utakmice pre nego što su ga Minneapolis Lakers 1958. godine draftovali.

Bejlor je u proseku postizao 24,9 poena, 15,0 skokova i 4,1 asistencije kao novajlija na putu ka titulu Ruki godine.

Igrao je  14 sezona za Minneapolis i Los Angeles Lejkere, bio NBA Ol-Star igrač 11 puta od čega 10 puta u startnoj petroci.

Nakon povlačenja iz košarke 1971. godine, Bajlor je nastavio da radi kao trener u Nju Orelansu i bio je potpredsednik košarkaških operacija za Los Anđeles Kliperse.

- Eldžin je bio super zvezda svoje ere - njegova brojna priznanja govore o tome - rekla je direktorka Lejkersa Dženi Bas.

- Bio je jedan od retkih igrača Lejkersa čija je karijera trajala od Mineapolisa do Los Angelesa.

- Ali što je još važnije, bio je čovek velikog integriteta, čak je služio svojoj zemlji kao rezervista američke vojske, često igrajući za Lejkerse samo tokom vikenda.

Jedan je od svetskih velikana Lejkersa sa svojim dresom br. 22 povučenim pod svodove dbvorane i statuom koja stoji na straži ispred Stejpls centra. Uvek će biti deo nasleđa Lejkersa. U ime cele porodice Lejkers želeo bih da pošaljem svoje misli, molitve i saučešće Elaine i porodici Bajlor - rekla je Bas.

(TELEGRAF) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)