SIMONOVIĆ PRED ŽALGIRIS: Moramo da se fokusiramo na odbranu

Novosti online

11. 10. 2023. u 15:43

CRVENA zvezda takmičenje u Evroligi nastavlja gostovanjem Žalgirisu u Kaunasu. Očekivanja od ove utakmice izneo je centar crveno-belih Marko Simonović.

СИМОНОВИЋ ПРЕД ЖАЛГИРИС: Морамо да се фокусирамо на одбрану

M. Vukadinović

Svestan je reprezentativac Crne Gore da njega i saigrače čeka težak posao u glavnom gradu Litvanije.

- Očekuje nas težak izazov na fizički zahtevnom nivou. Ekipa koja godinama igra u istom timu, tako da imaju iste principe kao i prošle sezone, što je prednost za njih. Mi smo uspeli da se odmorimo i pripremimo za novu utakmicu - rekao je Simonović na poslednjem treningu u Beogradu.

Osvrnuo se i na uvodni meč u Evroligi protiv Asvela (94:73) u kojem je pružio odličnu partiju (14 poena).

- Stvarno je utakmica bila dobra za mene, kao i za tim, tako da se nadam da ćemo nastaviti, a ja ću se truditi da dam maksimum na svakom meču. Vidi se da igramo bolje nego na pripremama i verujem da će naredne utakmice biti pokazatelj da smo se dobro uklopili.

Dosta toga dobrog se videlo u igri Crvene zvezde, ali novinare je zanimalo šta to iskusni stručnjak zamera svojim izabranicima.

- Generalno igramo stvarno dobro, ali moramo da se fokusiramo na odbranu i ostale stvari koje Duško zahteva od nas. Ali verujem da ćemo se uklopiti u narednom periodu.

Dotakao se i atmosfere u svlačionici.

- Osećam se super, saigrači su me sjajno prihvatili i imamo odličan odnos, da nastavimo tako i da prenesmo atmosferu iz svlačionice na teren - zaključio je Simonović.

Podsetimo, utakmica Žalgiris - Crvena zvezda u rasprodatoj "Žalgirio Areni" na programu je u petak od 19 sati.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)