"OD PRVOG DANA VIČE MRŠ": Nemanja Nedović o tim bildingu, Kampacovim veštinama srpskog jezika i stanju njegove povrede

Novosti online

23. 03. 2023. u 22:24

KOŠARKAŠI Crvene zvezde stigli su do pobede u meču 30. kola Evrolige protiv Baskonije. Nemanja Nedović odigroa je još jednu sjajnu partiju, zabeležio je 20 poena, a nakon meča podelio je utiske posle herojske pobede.

ОД ПРВОГ ДАНА ВИЧЕ МРШ: Немања Недовић о тим билдингу, Кампацовим вештинама српског језика и стању његове повреде

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

- Umoran sam, malo sam se više umarao nego što bih voleo, ali od prošlog ponedeljka imao sam samo dva treninga, tako da mi je malo falilo kondicije - priznaje Nedović i dodaje:

- Koncentracija je bila tu. Odigrali smo dobru odbranu, zadržali najbolji napad Evrolige na 63 poena, što je sjajno. Tražimo motivaciju u tome da su preostale još četiri utakmice, sa ovom pet. Pa, neka ovo bude prva od pet... To je moja motivacija, pokazali smo da odbranom možemo da lomimo situacije, da ne moramo da imamo odlične napadačke role da bismo pobeđivali.

Crvena zvezda je ostvarla bitnu pobedu za vraćanje samopouzdanja.

- Pokazali smo kojim je putem potrebno da idemo. Da cepamo odbranu, u napadu da se zna ko šta radi. Bili smo disciplinovani danas, nije nam se dešavalo ono što smo videli u poslednje vreme, jer se znalo ko šta treba da radi. I koncentracija je bila na visokom nivou. Pričali smo o svemu, imali sastanke, pričamo među sobom... Treba da nastavimo na ovaj način. Nadam se da ćemo učiniti navijačima ove preostale četiri utakmice da budu najlepše moguće.

Dok je Nedović pričao, Fakundo Kampaco je prošao kraj njega i novinara i sa osmehom na licu, u šali vikao: “Mrš“. Na pitanje da li je ovo rezultat nedavnog “tim bildinga“ na Nedovićevom imanju uzvratio je:

- On od prvog dana kada je stigao viče 'mrš'. Non-stop ponavlja neke stvari u svlačionici. Propričaće srpski do kraja sezone. Imam običaj da svake godine organizujem tako nešto. Na početku sezone nismo imali prilike zbog paklenog rasporeda, a onda smo dobili slobodan dan u ponedeljak, pa sam se malo raspitao kod momaka da li bi bili raspoloženi da se svi družimo. Znam da svi vole da slobodan dan provedu uz svoje porodice i nekim svojim stvarima, svi su bili pozitivno iznenađeni i prihvatili su poziv. Družili smo se, bilo nam je super, uživali u prirodu.

Naravno, novinare je zanimalo ko je zadužen za muziku u svlačionici?

- Hasan Martin, Ben Bentil ponekad, a Kampaco i Vildoza puste njihove španske zvuke. Menjamo se, svaki dan je nešto novo.

Otkrio je Nedović i kako je stanje njegove povrede.

- Kad god krenem nešto da radim na maksimum i nategnem mišić, 'osetim' ga. Nije baš jednostavna povreda, dosadna je više nego što pravi problem. Zabrinut sam, jer sam imao tih povreda u prošlosti. Čuvam se, pazim, ali dobro je da je noga izdržala danas.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)