SRBIN U CENTRU SKANDALA: Turčin nije hteo da se rukuje sa Tadićem, a za sve je kriva legenda holandskog fudbala

Novosti online

21. 03. 2023. u 09:37

DUŠAN Tadić se ni kriv ni dužan našao u centru skandala tokom velikog derbija holandskog fudbala između Ajaksa i Fejenorda.

СРБИН У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА: Турчин није хтео да се рукује са Тадићем, а за све је крива легенда холандског фудбала

Foto: Printskrin

Naime, turski fudbaler Orkun Kokču nije želeo da pogleda Tadića u oči, niti da se rukuje sa njim kada su prišli glavnom sudiji Daniju Makeliju, kao što to inače i rade kapiteni timova uoči meča.

Bio je potpuno ravnodušan na postojanje srpskog fudbalera. A razlog je više nego bizaran. Sredinom februara Dušan Tadić je bio "na stubu srama" u Holandiji zaslugom Veslija Snajdera, inače bivšeg igrača Ajaksa. Snajder je optužio Tadića da namerno nije nosio kapitensku traku u znak podrške građanima Turske i Sirije koje su pogodili zemljotresi.

- Ajaks je jedini koji nije imao to? Mislim da je to poseban slučaj. Tako veliki klub je morao da se uključi u kampanju. Moraš da pokažeš podršku, ne razumem zašto nisu - naveo je tada Holanđanin i praktično optužio našeg asa.

Čini se da je to stiglo i do Orkuna Kokčua, reprezentativca Turske, koji je želeo da "ignoriše Tadića kao što je i on poziv da se ponese kapitenska traka u znak podrške". Tadić je neko vreme uoči utakmice čekao da ga Kokču pogleda i da se rukuju, međutim, na kraju se i sam sklonio od Turčina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)