NA BIZARAN NAČIN PAO NA DOPING TESTU: Italijanski košarkaš objasnio šta se zapravo desilo, pa "pecnuo" ruske sportiste

Novosti online

29. 07. 2022. u 14:16

ITALIJANSKI košarkaš Rikardo Moraskini nedavno se pridružio klubu Rejer Venecija, iako nije odigrao zvaničnu utakmicu od oktobra 2021. kada ga je zaustavio antidoping sud.

НА БИЗАРАН НАЧИН ПАО НА ДОПИНГ ТЕСТУ: Италијански кошаркаш објаснио шта се заправо десило, па пецнуо руске спортисте

Foto: Printskrin Youtube/ LBA

Od tada je Moraskini čekao zvaničnu kaznu i borio se za istinu o svom slučaju. Njegov ugovor sa Olimpijom iz Milana je zvanično raskinut, a igrač je bio primoran da ponovo razmisli o svojoj karijeri.

U intervjuu za list "La Republika", Moraskini je objasnio kako je došao u kontakt sa supstancom zbog koje je suspendovan.

- Bilo je potrebno dva dana da shvatim kako sam došao u kontakt sa tom supstancom. Moja verenica je posekla prst dok je kuvala. Da bi zacelila ranu, koristila je sprej koji je sadržao klostebol, a posle smo imali kontakt. Ovo je bilo dovoljno da analiza otkrije 0,5 nanograma supstance - kaže košarkaš.

Moraskini je objasnio da nijedan sportista danas ne bi dobrovoljno koristio ovu supstancu jer ju je izuzetno lako pronaći kada se neko testira.

- Nijedan sportista danas ne bi dobrovoljno koristio klostebol. Izuzetno je lako pronaći ga u analizi, a prednost vam donosi samo ako ga koristite u ogromnim količinama, kao što su to radili sovjetski sportisti 80-ih godina - navodi Italijan.

Moraskini je zapravo mogao da dokaže da se sve dogodilo slučajno, ali mu je uprkos tome bilo nemoguće da izbegne jednogodišnju suspenziju.

- Koristio sam snimke prsta koje mi je poslala verenica, sa datumom kada su snimljeni. Isto tužilaštvo je prepoznalo da se sve desilo slučajno. Zato sam dobio samo jednogodišnju suspenziju, umesto četiri godine - objasnio je Moraskini.

Moraskini će početi sa treninzima sa ekipom 20. avgusta, dok će 20. oktobra moći da se vrati zvaničnim utakmicama.


BONUS VIDEO: Đoković igrao tenis u Visokom
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju