KAKVO POJAČANJE PARTIZANA: NBA, Barselona, pa pravac Humska

Novosti online

10. 07. 2022. u 07:16 >> 10:21

Dante Egzum je novi košarkaš Partizana. Reprezentativac Australije, doskorašnji igrač Barselone i peti pik na NBA draftu 2014. godine, drugo je pojačanje crno-belih ovog leta.

КАКВО ПОЈАЧАЊЕ ПАРТИЗАНА: НБА, Барселона, па правац Хумска

Foto: EPA

Posle sedam sezona u NBA ligi, osvajač bronzane medalje na OI u Tokiju 2021, godine sa reprezentacijom Australije je početkom prošog decembra je odlučio da se prvi put oproba u Evropi, kao član Barselone. Ruku na srce nije se proslavio u Kataloniji, pa će mu dolazak kod Željka Obradovića biti veliki ispit za evropsku karijeru, a i on sam nije krio da mu je Partizan velika želja.

- Mislim da je odlučujuća želja bila da igram pred navijačima. Oduvek sam bio fan... Znate, jedan od mojih saigrača voleo je Partizan i uvek mi je pokazivao video sa utakmica njegove ekipe i Partizanove lude navijače. Posebno na mečevima sa Crvenom zvezdom, pa mislim da me je to najviše privlačilo. Onda sam došao u Barselonu... - pričao je nedavno Egzum koji je 2014. godine bio 5. pik Jute.

Igrač rođen 13. jula 1995. godine može da pokrije sve pozicije u spoljnoj liniji, a dolazi u Partizan nakon 25 evroligaških utakmica u dresu Barselone. Za nepunih 17 minuta po meču u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenjju, novi košarkaš crno-belih je prosečno beležio 6,3 poena, 2,5 skokova i 1,6 asistencija.

Na 21 utakmici u španskom prvenstvu, Egzum je imao prosečan učinak od 9 poena, 3,6 skokova i 1,4 asistencije, a sa Kataloncima je osvojio i Kup kralja.

Pre dolaska u Palau Blaugranu, Dante je iz srednje škole otišao u NBA. Juta ga je izabrala kao petog pika na Draftu, ali se posle pet godina preselio u Klivlend. Za nepunih sedam sezona u najjačoj ligi sveta odigrao je 245 utakmica uz prosek od 5,7 poena, 1,8 skokova i 2,4 asistencije po meču.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja