ZVEZDA OPET IZGUBILA U EVROLIGI: Olimpija Milano u prvoj četvrtini rešila sve, šut i dalje problem

Č. V.

28. 10. 2021. u 19:32 >> 22:31

KOŠARKAŠI Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi. Bolji od crveno-belih u 7. kolu bila je Olimpija Milano sa 79:62.

ЗВЕЗДА ОПЕТ ИЗГУБИЛА У ЕВРОЛИГИ: Олимпија Милано у првој четвртини решила све, шут и даље проблем

FOTO:KK Crvena zvezda

Ovo je prvi poraz Beograđana ikada u elitnom takmičenju u "Mediolanum Forumu". Do sada je Zvezda slavila četiri puta iz isto toliko mečeva.

Gosti su ovaj meč izgubili posle prve četvrtine u kojoj su postigli samo šest poena. Opet je Zvezda ima problem sa šutem za tri poena - 4/20 (pogađali Dobrić, Lazarević, Holins i Kalinić).

Upravo je Amerikanac u timu Dejana Radonjića bio neko čiji se šut posebno pratio u poslednje vreme i opet je bio loš - 0/3 za dva, 1/7 za tri. Ipak, nije samo on problem, generalno ceo tim Zvezde šutira loše od početka sezone u elitnom takmičenju.

Šampion ABA lige je posle loše prve četvrtine u kojoj su poentirali samo Mitrović, Lazarević i Dobrič dobila naredne dve, ali to nije bilo dovoljno ni da se meč uvede u neizvesnu završnicu a kamoli nešto više od toga.

U nekoliko navrata je Zvezda u trećem kvartalu dolazila na minus od devet poena, no domaćin je znao da odbije taj nalet i na kraju zasluženo slavi.

Crveno-beli sada u Evroligi igraju dve utakmice kod kuće. Najpre 4. novembra od 18 sati dočekuju Panatinaikos, dok nedelju dana kasnije igraju protiv Asvela.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ševon Šilds sa 18 poena, pratio ga je Troj Denijels sa 12. Na drugoj strani najbolji je bio Luka Mitrović sa 17 poena i sedam skokova, dok je Ognjen Dobrić meč okončao sa 13 poena.

Olimpija Milano posle ove utakmice ima učinak 6-1, a Crvena zvezda 2-5.

Olimpija Milano - Crvena zvezda 79:62 (24:6, 19:21, 19:23, 17:12).

Dvorana: "Mediolanum Forum". Gledalaca: 4.000. Sudije: Javor, Difalah i Picilkas.

Olimpija Milano: Meli 5, Grant -, Rodrigez 5, Tarzuski 10, Riči 3, Biliga -, Hol 8, Mitoglu 9, Denijels 12, Šilds 18, Hajns 4, Datome 5.

Crvena zvezda: Lazarević 7, Volters 2, Uskoković 6, Davidovac, Mitrović 17, Lazić, Kalinić 8, Dobrić 13, Holins 6, Simonović -, Kuzmić 3, Cirbes.

Četvrta četvrtina: Olimpija Milano - Crvena zvezda 79:62

40' - Kraj utakmice! Poraz Zvezde - 79:62.

39' - Privode domaći utakmicu kraju mirno! Zvezda će doživeti četvrti vezani poraz u elitnom takmičenju - 79:62.

36' - Posle perioda utakmice u kojima nije bilo poena, Mitrović je realizovao jedno bacanje, a na drugoj strani je Šilds lako poentirao iz prodora - 74:58.

34' - Uspela je Zvezda posle dobre odbrane da poentira iz kontre. Luka Mitrović je bio najrži i lako je poentirao. Gotovo identična situacija viđena je u narednom napadu, samo je Kalinić bio egzektor - 72:57.

33' - Ponovo je domaćin dodao gas i došao je do najveće prednosti. Zvezdi se smeši prvi poraz od Olimpija Milano u ovoj dvorani. Trojku je pogodio i Rodrigez.

32' - Trojku je pogodio Kalinić, potom je Zvezda odigrala loš napad i to je kaznio Šilds polaganjem uz prekršaj - 69:53.

31' - Autoritativno zakucavanje Tarzuskog na startu poslednje četvrtine, a onda i lako polaganje Šildsa. Odmah tajm-aut traži Radonjić.

Treća četvrtina: Olimpija Milano - Crvena zvezda 62:50

30' - Ostao je sam Riči za šutu za tri poena i pogodio je. To je nateralo Radonjića da zatraži tajm-aut - 60:47. Lazarević je trojkom okončao treći period. Zvezda je možda zaslužila da gubi i manjom razlikom, ali Olimipija Milano je veoma kvalitetan tim koji ne prašta greške.

29' - Hrabro je Uskoković krenuo u prodor i zaradio je dva slobodna bacanja koja je realizovao. Na drugoj strani je polovičan sa linije penala bio Tarzuski - 57:47.

28' - Prvi poeni Uskokovića koji je lepo naskočio i pogodio. Ipak, plejmejker gostiju je potom napravio faul i poklonio Holu dva bacanja koja je on realizovao. Svašta se sada događa na parketu "Mediolanum Foruma". Holins je na šutu faulirao Denijelsa i Mesina je zatražio čelendž jer smatra da je igrač Zvezde napravio nesportski faul, ali dosuđen je samo običan faul. Kalinić je pogodio slobodno bacanje posle tehničke greške koju je dobio trener domaćeg tima.

27' - Mitoglu je realizovao jedno slobodno bacanje, baš kao i Kuzmić na drugoj strani i gosti su na jednocifrenom minutu - 51:42. Opet je Grk u redovima Olimpije Milano bio na linije penala, ali sada je oba puta bio precizan.

26' - Konačno pogađa trojku Ostin Holins. Mitrović ga je pronašao u korneru, a ovaj je uspeo da pogodi prvi šut iz četvrtog pokušaja van linije 6,75 - 51:41.

25' - Neopreznost Denijelsa. Holins je šutirao za tri poena, a ovaj je na šutu napravio nesportski faul, pošto je podvukao nogu ispod noge igrača Zvezde koji je pogodio sva tri penala. U istom napadu Mitrović je pogodio uz prekršaj i crveno-beli su došli do pet poena iz jednog napada - 50:38.

24' - Pogodio je flouter Hajns, dok je na drugoj strani raspoloženi Mitrović pogodio posle ofanzivnog skoka, a Denijels sjajno šutira, postigao je treću trojku - 50:33.

23' - Prve poene u trećem kvartalu za goste postigao je Šilds sa linije penala, nakon nesportskog faula Voltersa.

21' - Drugo poluvreme počelo je poenima Ognjena Kuzmića. Nakon toga je Dobrić atraktivno zakucao nakon alej-up kombinacije sa Voltersom - 43:31

Druga četvrtina: Olimpija Milano - Crvena zvezda 43:27

20' - Pukla je obrana gostiju i Šilds je ostao sam u korneru. To je poslastica za njega i pogodio je novu trojku. To je ujedno i rezultat i prvog poluvremena - 43:27.

19' - Mađioničar je Sehio Rodrigez. Sjajna saradnja sa Hajnsom koji je centar domaćih završio lakim polaganjem. Pre toga je Mitoglu poentirao posle niza ovanzivnih skokova Olimpije Milano.

18' - Nikolo Meli je bio polovično precizan sa linije penala. Dok je Mitrović na drugoj strani realizovao oba slobodna bacanja.

17' - Dva dobra napada u kojima su poentirali Mitrović i Volters i jedna dobra odbrana crveno-belih primorali su Mesinu da zatraži tajm-aut - 35:23.

16' - Odličan protok lopte u napadu domaćih. Na kraju je Datome ostao sam u desnom korneru i pogodio je trojku, na drugoj strani Mitrović je došao do četvrtog poena na utakmici.

15' - Dobar napad gostiju posle tajm-auta. Nikola Kalinić je pogodio šut sa poludistance i to su prvi poeni krilnog košarkaša crveno-belih - 32:17.

14' - Definitivo je krilni košarkaš Zvezde u ritmu, opet je poentirao posle sjajnog prodora. U narednom napadu je Mitoglu ispratio promašaj Hola i snažno zakucao. Dobra akcija domaćina krunisana je lakim poenima Mitroglua posle dodavanja Hola i Radonjić je prinuđen da pozove minut odmora.

13' - Dobrić je u seriji. Pogodio je i dva slobodna bacanja posle nesportskog faula nad njim. Zvezda je potom odigrala smušen napad.

12' - Tarzuski se dobro pozicionirao i uspeo da poentira uz faul Cirbesa, ali bacanje nije iskoristio. Prvu trojku za Zvezdu postigao je Ognjen Dobrić.

11' - Dobro je kontru istčao Lazarević i lako je poentirao. Konačno su gosti stigli do lakih poena - 24:8

Prva četvrtina: Olimpija Milano - Crvena zvezda 24:6

10' - Ušao je Lazarević i pogodio prvi šut na utakmici! Osim što ne valja napad, ni odbrana nije na dobrom nivou -  24:6. Prvi period koji je Zvezda veoma loše odigrala rešen je poenima Dobrića.

8' - Neverovatan šut Milana u prvoj četvrtini. I Denijels je bio precizan i to iz velike daljiine! Porođajne muke crveno-belih u napadu koji još uvek stoje na dva poena - 19:2.

7' - Konačno se i Zvezda upisala na semaforu! Uradio je to Luka Mitrović. Ipak, nakon dobre odbrane i promašene trojke Mitoglu je poentirao uz faul i dodatno povećao predost domaćina - 16:2.

5' - Nastavlja Olimpija Milano da pogađa, Hol je ovoga puta bio precizan, dok izabranici Dejana Radonjića ne mogu da pronađu način da poentiraju. "Manekeni" dolaze do velikih 13:0 nakon novog pogotka van linije 6,75.

4' - Na isteku napada Ševon Šilds je pogodio trojku. Potom je Meli pogodio u kontri nakon ukradene lopte. Opet muke Zvezde u napadu koja je i dalje bez poena. Dejan Radonjić je morao da zove tajm-aut, prvi na ovoj utakmici.

3' - Prva poene na meču postigao je Điđi Datome. Bio je precizan za iz kornara za dva poena nakon akcije iz auta. Crveno-beli kao u meču protiv Monaka promašuju zicere, bar na početku ove utakmice.

1' - Nema poena u prvom minutu meča! Nijedna ni druga ekipa nije iskoristila napad! Holins je promašio dvojku i trojku za Zvezdu, a Kajns nije bio precizan za doamće.

UOČI MEČA:

Crveno-beli su pre dva dana izgubili od Monaka, iako su praktično do samog kraja bili u egalu i prilici da naprave brejk.

Šampiona ABA lige na utakmici u "Mediolanum Forumu" čeka težak zadatak. Rival je ekipa koja je tek u prošlom doživela prvi poraz u elitnom takmičenju.

Ipak, Zvezda može da se uzda u tradiciju, pošto nikada nije izgubila u Italiji od Olimpije Milano.

Pred ovaj meč očekivanja je izneo trener crveno-belih.

- Sledi meč sa Armanijem koji je već pokazao da će biti važan faktor i ove sezone u Evroligi. Imaju razloga da se nadaju i očekuju i bolji rezultat nego prošle sezone. Nakon pet startnih pobeda, doživeli su prvi poraz u utorak u veče u Minhenu, i zbog toga očekujem težak meč. Mi smo i pred ovu seriju utakmica koja se završava u Milanu imali manjak igrača, nemamo i dalje Ivanovića i Vajta. Dan između dva meča iskoristićemo da se regenerišomo koliko je to moguće nakon svih ovih napora i pripremimo za duel u kome ćemo odigrati što je bolje moguće svesni da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Jasno je da moramo da budemo dovoljno dobri u odbrani, a nadam se da ćemo biti konkretniji i precizniji u napadu - rekao je strateg kluba sa Malog Kalemegdana.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde u Danskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili