KAKO JE DUDA REAGOVAO NA SILAZAK HRVATA SA POSTOLJA: Šta je, bre, purgeri, dođite na piće! Šta se šunjate? (VIDEO)

Novosti online

16. 09. 2021. u 12:18

DUŠAN Ivković se, kao i svi mi, najradije sećao zlata sa Evropskog prvenstva iz Grčke 1995. godine.

КАКО ЈЕ ДУДА РЕАГОВАО НА СИЛАЗАК ХРВАТА СА ПОСТОЉА: Шта је, бре, пургери, дођите на пиће! Шта се шуњате? (ВИДЕО)

Foto: M.Vukadinović

To je bila Dudina i Borina (Bora Stanković) medalja. Prvi je okupio strašan tim i sa njima prošao teško kvalifikacije u Bugarskoj (uz mnogo sreće), a drugi je pomogao da uopšte i igramo iste.

A onda rapsodija u Atini, igrali smo se sa svima i protiv svih. Ni tradicionalna braća Grci nisu bili uz nas, zviždali su i pljuvali Dudine pulene. Naljutili su se i Litvanci, jer smo baš njih tukli u finalu.

I to kakve Litvance sa Sabonisom i Marčulijonisom, tražili su izgovor u sudijskim greškama, kao da nisu videli Đorđevićeve silne trojke i Danilovićevo zakucavanje preko Arvidasa.

I za kraj tradicionalni rival Hrvati i njihov silazak sa postolja. Veljko Mršić je aktivirao juče tu priču, a često u komšiluku govore o tom silasku sa postolja u Atini i nikada se više nisu vratili na isto. 

A evo kako je Duda video nesportski potez Hrvata.

- Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: „Sad je trenutak da napustimo postolje“. Bili su u svlačionici pored nas. Ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smešno - rekao je Ivković u razgovoru za Nedeljnik pre nekoliko godina.

Naveo je i šta se desilo kasnije u hotelu.

- Te noći nije bilo spavanja. Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, skoro je već jutro. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima izlazi, valjda su imali rani avion. Kažem im ja: „Šta je, bre, purgeri, dođite na piće! Šta se šunjate?“ Niko se nije javio…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna