BOGDAN PRIČAO AMERIMA, ALI TREBAO BI I JOKIĆ DA PROČITA: Svi smo pričali o reprezentaciji, tada sam zavoleo košarku

Novosti online

17. 06. 2021. u 08:47

IAKO NBA liga još nije završena prethodnih dana glavna tema je reprezentacija Srbije, odnosno otkaz Nikole Jokića najboljeg košarkaša sveta.

БОГДАН ПРИЧАО АМЕРИМА, АЛИ ТРЕБАО БИ И ЈОКИЋ ДА ПРОЧИТА: Сви смо причали о репрезентацији, тада сам заволео кошарку

Foto: N.Paraušić

Centar Denvera se zahvalio Igoru Kokoškovu i razočarao celu naciju. Ruku na srce Nikola se umorio u dresu Nagetsa, ali ni reprezentativne akcije ne traju tri meseca kao u doba Dušana Ivkovića, pa da NBA as žrtvuje celo leto.

A ni inteligentna košarka koju igra Jokić hvala Bogu ne iziskuje previše povreda i čini snje da bi se pre Nikola povredio na hipodromu nego li košarkaškom terenu.

Teško je pronaći opravdanje za najboljeg košarkaša sveta koji je samo pre mesec dana, kada je sve bilo rešeno u ligaškom delu NBA sezone sam tražio od trenera Denvera da igra, pod izgovorom da Srbi nikada ne sede.

Dobio je Nikola MVP priznanje, zasluženo, bio je najbolji igrač ligaškog dela NBA, ali trbeao bi i da pročita intervju Bogdana Bogdanovića, koji je dao Amerikancima.

Američki novinari su igrača Atlante pitali zašto se kao dete opredelio baš za košarku, a on je za to imao jasan odgovor. Kao i sva deca rođena početkom devedesetih, Indijanapolis je ostao urezan u njegovo sećanje. 

"Zbog Svetskog prvenstva 2002. godine, Sva deca u školi su pričala o tome. Šutirali smo trojke i imitirali Peđu Stojakovića i neka druga velika imena srpske košarke. Sada se nadam da će neki novi klinci to isto raditi zbog nas. I osećam se sjajno zbog toga", ispričao je on. 

Neizbežna tema su bili i Kingsi sa Peđom Stojakovićem i Vladom Divcem. Naravno Bogdan je zbog tog tima ostajao budan!

"Da, to je bilo sjajno. Sećam se da je Dalas bio težak meč za Kingse u plej-ofu, kao i Lejkersi naravno. Nisam mogao da gledam celu seriju, ali kad god je bllo mečeva na TV-u uvek smo gledali. Tad sam imao devet ili deset godina", prisetio se on. 

I pored toga što je navijao za Kingse, tokom godina je postao veliki obožavatelj Kobija Brajanta.

"Ja sam njegov fan jer je postigao 81 poen. To je neverovatno, nemoguće, Zbog toga sam počeo da ga pratim i da ga obožavam", otkrio je Bogdanović.

Na kraju je Bogdan pričao i o Jokiću i njegovim fenomenalnim dostignućima.  

"Trebaće nam vremena da shvatimo šta se desilo ove godine. Ta MVP nagrada je nešto što može da se uporedi sa zlatom koje je srpski tim osvojio sa našim idolima Peđom Stojakovićem, Vladom Divcem, Sašom Đorđevićem". zaključio je Bogdan i čini se samo zaboravio da pozove Nikolu bar na Olimpijske igre u Tokio, ako izvadimo vizu. Ne tražimo da igra kvalifikacioni turnir, neka odmori...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda