JOKIĆ: Sad ne mogu da igram! KOKOŠKOV: Pričaćemo!

G. KELIĆ

17. 06. 2021. u 08:45

U NAPAD na vizu za Olimpijske igre u Tokiju, košarkaška reprezentacija Srbije će bez pomoći MVP NBA lige Nikole Jokića.

ЈОКИЋ: Сад не могу да играм! КОКОШКОВ: Причаћемо!

FOTO: Tanjug

Centar Denvera je odlučio da posle iscrpljujuće sezone, u kojoj je odigrao sve utakmice u regularnom delu (72) i još deset u plej-ofu gde je predvodio Nagetse do polufinala Zapadne konferencije, uzme predah i ne nastupa za nacionalni tim u kvalifikacijama (od 29. juna do 4. jula), kao ni kasnije na eventualnom turniru.

- Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim - rekao je Jokić, koji je od početka avgusta odigrao ukupno 109 mečeva, sa prosekom od 35 minuta na terenu.

Selektor Igor Kokoškov u potpunosti razume Jokićevu odluku i ističe da će uskoro razgovarati sa njim u četiri oka.

- Sa Nikolom sam bio često u kontaktu. Sada se nismo čuli, on je na putu za Srbiju, ne želim da pričam sa njim preko novina, već da mi on lično u direktnom razgovoru kaže kakva je situacija, da čujem njegove razloge. Često zaboravimo da igrači imaju privatan život i obaveze. Čestitam mu na sezoni i nadam se da će biti tu. Ukoliko ne bude, uvek se fokusiramo na momke koji jesu, da napravimo energiju i podržimo one koji su odvojili svoje vreme za zemlju i nacionalni tim - istakao je Kokoškov na konferenciji za medije, pred odlazak u Atinu na Akropolis kup, koji se održava od 18. do 20. juna.

Naporna sezona i zgusnut raspored je načinio da i neki drugi igrači otkažu nastup.

- Pokuševski je odlučio da se posveti svom fizičkom razvoju za narednu sezonu. Žao mi je, jer bi nam on značio svojim talentom, a i njemu bi značilo da provede vreme sa ovim igračima. Smailagić je, takođe, svojom voljom odlučio da se spremi za sledeću sezonu. Sa Bogdanovićem sam u stalnom kontaktu, videćemo kakva će situacija biti, s obzirom na to da i dalje igra plej-of NBA lige.

BRANISLAV JOKIĆ: RAZLOG OPRAVDAN!

DA će Nikola Jokić preskočiti obaveze u reprezentaciji ovog leta potrdio je i njegov otac Branislav. Jokić senior je za "Novosti" kratko rekao:

- Nikola iz opravdanog razloga ne može da nastupi za reprezentaciju. Kada se bude saznalo šta je razlog, svi će shvatiti mog sina - ostao je zagonetan Branislav Jokić.

Ni zdravstveni bilten ekipe nije savršen.

- Raduljica se pojavio na pripremama, ali je osetio nelagodu zbog čega smo odlučili da ne igra. Jaramaz je imao povredu u poslednjem meču Partizana, on nije sa nama i želim mu što pre da se oporavi. Milutinov nas čeka u Atini, pa ćemo razgovarati o njegovom stanju i igrama. Gudurić ima hroničan problem sa tetivama, trenutno je na oporavku u Nemačkoj i danas kreće sa terapijama - zaključio je Kokoškov.

Kapiten Miloš Teodosić iskoristio je priliku da čestita Jokiću na MVP sezoni.

- Sigurno da je on veliki ambasador Srbije. Igrao je veliki broj utakmica sa mnogo minuta. Ako ne bude sa nam, naravno da će nam svima biti žao, ali njegovu odluku treba da poštujemo. Propustio je samo jedno takmičenje do sada i na njega reprezentacija treba da računa u narednih deset godina. Ovakve odluke nisu lake i moramo da ih prihvatimo, jer svi znamo ko je Nikola i kakve kvalitete nosi - rekao je Teodosić.

U odsustvu Jokića, Milutinova i Raduljice, veliki zadatak na poziciji centra će imati Boban Marjanović:

- Profesionalno radimo, momci shvataju ozbiljno zadatak koji nas čeka. Tu smo da uradimo posao kako treba. Umora ima, ali lično sam spreman, a mislim da su i svi ostali. Kako god da bude, daću svoj maksimum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)