JELENA BRUKS: Odradili smo veliki posao, na Zlatiboru deo priprema koji najmanje volimo

Novosti online

07. 06. 2021. u 19:37

EVROPSKO prvenstvo za košarkašice održaće se od 17. do 27. juna, a Srbija će igrati u grupi sa Italijom, Crnom Gorom i Grčkom.

ЈЕЛЕНА БРУКС: Одрадили смо велики посао, на Златибору део припрема који најмање волимо

FOTO: N. Paraušić

Kapiten Jelena Bruks istakla je da je tokom priprema odrađen veliki posao.Neke devojke su krenule pripreme još 15. aprila.

– Na Zlatiboru je uvek izuzetno naporno, tamo je deo priprema koji sve najmanje volimo, ali opet nam i prija, jer smo na planini. Koliko god da radimo na fizičkoj spremi, posle Zlatibora se bolje osećamo. Odrađen je veliki posao, iako nismo imale mnogo vremena od trenutka kada smo se sve skupile. Znale samo da nas čeka pakleno leto, ostaje nam još nekoliko dana da se spremimo pa da se pakujemo za Španiju, izjavila je Bruks.

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće pobednici grupa dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije u međusobnim duelima odrediti ko će u osminu finala.

– Pratile smo sve te ekipe u pripremnom delu, to su rivali za poštovanje. Idemo utakmicu po utakmicu i treba da se koncentrišemo na naš posao, kada smo koncentrisane na ono što se traži od nas i što je naša najjača strana, onda nema problema. To ćemo se potruditi da uradimo i to je uvek donosilo rezultate. Ostaje da radimo na greškama koje smo imale i da na EP odemo spremne. Idemo polako, prvo da prođemo grupu pa ćemo videti za dalje, dodala je Jelena Bruks.

Prvi rival na šampionatu biće Italija 17. juna, dan kasnije protivnik će biti Grčka, a poslednji meč u grupi izabranice Marine Maljković odigraće sa Crnom Gorom 20. juna.

(Sportska centrala) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda