OD EUFORIJE DO RAZOČARANJA: Fudbal više nije tema broj jedan u Hrvatskoj

J. KERBLER

15. 12. 2022. u 14:18

UOČI utakmice sa Argentinom bili su puni trgovi hrvatskih građana, euforično se navijalo, tog dana malo ko je radio, a posle meča više nije bilo nikoga.

ОД ЕУФОРИЈЕ ДО РАЗОЧАРАЊА: Фудбал више није тема број један у Хрватској

FOTO: AP

To je atmosfera tog utorka uveče, kada su nade potopljene, a razočaranje zahvatilo naciju, bez obzira na to što je Hrvatska među četiri najbolje ekipe na svetu. Većina je očekivala naslov svetskog prvaka, a sada moraju da se "pomire" sa borbom za bronzu.

Na društvenim mrežama već se postavlja pitanje "do kada će Dalić voditi reprezentaciju". Sudija Danijele Orsato ostaće dugo zapamćen, iako su fudbalski eksperti na raznim televizijama tvrdili da je penal postojao i da je Hrvatska zasluženo izgubila.

Dan posle, fudbal u Hrvatskoj više nije tema broj 1, iako se za nedelju uveče priprema spektakularni doček fudbalera u Zagrebu. Nešto slično kao što je bilo posle Rusije, bez obzira na to kakav će da bude konačni ishod.

Na centralnom zagrebačkom trgu uklonjeni su božićni ukrasi i podiže se velika pozornica, a mnogi će pozdraviti fudbalere i na putu od aerodroma do centra grada. U organizaciju je uključeno i udruženje "Mi, Hrvati", hrvatska navijačka ambasada koja se predstavlja kao krovna platforma navijača, a u Kataru su obojili u šahovnicu betonske blokove ispred hotela "Hilton", gde su smešteni fudbaleri.

Bilo kako bilo, fudbal je na trenutak vratio Hrvatima, pritisnutim krizom i nestašicom para, entuzijazam i optimizam. Da fudbalsku reprezentaciju vode političari, tvrde Hrvati, bili bi poslednji, ovako su među četiri najbolje ekipe.

Na vidnim mestima u svim hrvatskim medijima objavljena je čestitka Novaka Đokovića, kojeg Hrvati obožavaju i uvek navijaju za njega, a bezbroj je šala na račun dr Ilije Kajteza, koji je ustvrdio da je oskudno odevena navijačica Ivana Knol produkt obaveštajnih službi. Mnogi tvrde da se na ovim prostorima čuje sve i svašta, ali ovako nešto, ipak, ide na sam vrh smešnih teorija zavere.

A "napredna" Ivana dobila je niz ponuda za slikanje u svetskim medijima, dok "Dejli mejl" svakodnevno objavljuje njene fotografije. 

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)