TITULA ZA OMLADINCE CRVENE ZVEZDE: Crveno-beli najbolji u Srbiji

Novosti online

16. 05. 2021. u 17:50

OMLADINSKA selekcija Crvene zvezde osvojila je titulu šampiona Srbije za sezonu 2020/21, dva kola pred kraj prvenstva i imaće priliku da naredne sezone igra Ligu šampiona za mlade.

ТИТУЛА ЗА ОМЛАДИНЦЕ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ: Црвено-бели најбољи у Србији

FOTO: FK Crvena zvezda

Uprkos tome što su najmlađa ekipa u ligi, učenici Marka Neđića su napravili veliki podvig i rutinski, u skladu sa talentom koji poseduju, postali šampioni. Time je ponovljen prošlogodišnji uspeh, a generacija dečaka rođena 2003. godine je osvojila svako takmičenje koje su igrali od kada je Marko Neđić trener selekcije.

Tokom zime je okosnica ekipe prekomandovana u prvi tim Grafičara, pa su ekipu napustili Nikola Stanković (još ranije), Marko Lazetić, Uroš Lazić, Andrej Đurić i Stefan Despotovski, ali je naš tim bez obzira na sve to uspeo da dva kola pred kraj šampionata osvoji titulu. Omladinci Crvene zvezde su u 36. kola ostvarili 26 pobeda i osam remija uz samo dva poraza i gol razliku 103:26. Večiti rival kao prvi pratilac na tabeli ima devet bodova manje, a naše bisere čekaju dueli sa IMT-om i Mladosti. 

Omladinski šampioni: Marko Ćopić, Veljko Ilić, Bogdan Marinković, Stefan Marinković, Uroš Lazić, Stefan Despotovski, Pavle Bjelanović, Andrej Đurić, Aleksandar Lukić, Vukašin Krstić, Stefan Leković, Aleksej Vukičević, David Petrović, Matija Gočobija, Viktor Radojević, Bratislav Marić, Nikola Pantić, Marko Ćurić, Luka Stojanović, Marko Stojanović, Nemanja Vidojević, Luka Lečić, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Nikola Stanković, Stefan Pirgić, Uroš Branković, Nikola Knežević, Mirko Nikolašević, Jovan Mijatović, Aleksandar Gajinov, Marko Lazetić, Marko Borović, Mateja Bačanin, Andrija Radulović, Aleksandar Kahvić i Davor Rakić.

Stručni štab: Marko Neđić (glavni trener), Petar Petrović, Nikola Mitić, Vladimir Sandulović (pomoćni treneri), Slobodan Čikara (kondicioni trener) i Đorđe Topalović (trener golmana).

Trener Marko Neđić ponosan je na svoju ekipu.

- Verovao sam u moje momke. S obzirom na to šta nam se sve izdešavalo u ovoj sezoni, mislim da bismo mogli knjigu da napišemo. Cele sezone smo imali nedostatak igrača, prebacivali smo kadete i mlađe kadete u omladinsku selekciju. Kad god su bili neki padovi tokom sezone stručni štab i ja smo verovali u uspeh ovog tima i najslađe je kada se sve ovako završi. Ekipa je postigla najviše, a primila najmanje golova. Najviše pobeda, a najmanje poraza imamo. Kada se sve celokupno sagleda više nego zasluženo smo šampioni - kazao je Neđić.

On se osvrnuo i na razvoj igrača u sezoni na izmaku kao i očekivanje da ovi momci uskoro budu uzdanice prvog tima Crvene zvezde.

- Petorica igrača koja su prebačena u prvi tim Grafičara su dokaz da se sa ovom generaciji radilo sistemski, tako da očekujemo da se igrači poput braće Mituljikić, Kneževića i još mnogo njih priključe uskoro seniorskom timu. Nadalje sve zavisi od planova Crvene zvezde - zaključio je Neđić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)