DŽONSON UBEDIO UEFU: Finale ipak na Vembliju?

Novosti online

10. 05. 2021. u 11:40

ONO što je prethodnih dana bilo u domenu nagađanja izgleda da dobija realnu osnovu - finale Lige šampiona drugu godinu za redom seli se iz planiranog Istanbula.

ЏОНСОН УБЕДИО УЕФУ: Финале ипак на Вемблију?

FOTO: N. Paraušić

Najuticajniji mediji sa Ostrva objavili su informaciju da će se ovogodišnje finale najelitnijeg evropskog takmičenja igrati u Engleskoj i to po svemu sudeći u hramu fudbala, Vembliju.

Engleski mediji a posredno preko njih i finalisti Čelsi i Mančester siti vršili su poslednjih dana pritisak na UEFA da promeni domaćiinstvo, ali sve to nije imalo toliku težinu dok se nije oglasio premijer Ujedinjenog kraljevstva Boris Džonson.

Turska se nalazi na crvenoj listi britanske vlade zbog korona virusa i svi koji se vrate iz te zemlje morali bi u desetodnevni karantin.

Za sada osaju dve glavne prepreke d se finale zaista preseli na Vembli. Prva je ta što Turci traže kompenzaciju za dva otkazivanja finala, a reč o cifri od 20 do 25 miliona evra, a druga je ta što je za isti dan - 29. maj, zakazano finale Čempionšipa, a poznato je da je to meč sa najvećim ulogom u svetu fudbala.

Vembli je sedam puta bio domaćin finala Lige ili Kupa šampiona, od toga pet puta stari stadion i dva puta novo izdanje. Ranije je odlučeno da ovaj stadion ugosti najbolje ekipe Starog kontinenta i 2024. godine, ali ko zna šta će se dešavati posle sveg ovog galimatijasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda