FINALE LŠ NA "VEMBLIJU": Mančester siti i Čelsi se za trofej bore u Engleskoj?

N. I.

09. 05. 2021. u 21:03

FUDBALERI Čelsija i Mančester sitija će 29. maja igrati u finalu Lige šampiona u 21 čas. Znaju se rivali, zna se vreme, ali se još definitivno ne zna mesto odigravanja poslednje utakmice u ovoj sezoni u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

ФИНАЛЕ ЛШ НА ВЕМБЛИЈУ: Манчестер сити и Челси се за трофеј боре у Енглеској?

FOTO: AP

UEFA je još pre dve godine odredila Istanbul za domaćina finala na proleće 2020, ali je zbog svetske pandemije virusa korona prošlog proleća cela završnica Lige šampiona odigrana u Portugaliji. Lisabon je bio domaćin polufinalnih i finalnog meča, još tada je Istanbul izgubio domaćinstvo, a kako stvari stoje to bi moglo da se desi i ovog maja.

Jer, Vlada Velike Britanije je odlučila da od UEFA zatraži da dva engleska kluba finalni meč odigraju u svojoj zemlji, pa je evropskoj kući fudbala predloženo da Čelsi i Mančester siti 29. maja igraju na "Vembliju".

FOTO: N. Paraušić

Nekoliko je razloga zašto Britanci traže promenu mesta odigravanja finala, a najvažniji je činjenica da Turska u poslednjih nekoliko nedelja beleži rekordne brojke zaraženih i preminulih zbog virusa korona, pa se računa da više nije bezbedno da se igra u Istanbulu. Osim toga, posle finala koje bi se možda i igralo u Istanbulu, kompletne dve sportske ekspedicije Čelsija i Sitija bile bi, po britanskim zakonima, u obavezi da odu u dvonedeljni karantin.

S druge strane, UEFA i Turci će verovatno da potražuju 22,5 miliona evra odštete, jer je procenjeno da su Turci uložili upravo toliko novca u dosadašnja dva pokušaja organizacije finalnog meča Lige šampiona.

Na kraju, Britanci su kao poslednji adut u zahtevu da se finale igra na "Vembliju" naveli mogućnost da na tribinama jednog od najpoznatijih stadiona na svetu tokom finala bude do 22.500 navijača oba tima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)