SPEKTAKULARAN PREOKRET: Barselona opet čini čuda

Đ. S.

04. 03. 2021. u 19:05

GOL za produžetak Đerara Pikea i trk radosti Lea Mesija, malo puta viđen ove sezone, kao znak da u prestonici Katalonije nisu baš sve lađe potonule.

СПЕКТАКУЛАРАН ПРЕОКРЕТ: Барселона опет чини чуда

Foto AP

Pobeda Barselone (3:0) posle dodatnih 120 minuta u polufinalu španskog Kupa i sveukupan preokret posle Sevilje, od koje su izgubili u prvom meču (2:0), mogla bi bude baš ono što je indisponiranim igračima i navijačima bilo potrebno da ponovo veruju u sami sebe.

Jer, posle najave odlaska Mesija, finansijskog kolapsa, nedavnog "barsagejta" i hapšenja visokih zvaničnika, stvari su stvarno izgledale loše. Međutim, pojavilo se svetlo na kraju tunela, čak je i više puta malokrvni Argentinac izgledao kao da mu je ponovo stalo. A to je u Barseloni možda i najbolji pokazatelj da stvari idu na bolje. Naročito pred revanš osmine finala Lige šampiona sa PSŽ-om, koji je prvu utakmicu dobio 4:1 narednog utorka, nade u čudo rastu iz dana u dan, a pored svih problema, deluje da je sve više osmeha na "Kamp nou".

- Uvek smo verovali, nikada nismo odustajali od Kupa, to je stvar mentaliteta. Ja kao trener ne mogu više da tražim od onoga što je moj tim učinio protiv Sevilje, borili smo se do kraja produžetka što je sjajno i zaslužili smo da prođemo - srećan je bio trener Barse Ronald Kuman.

PIKE POVREĐEN

TEK što se vratio iz povrede, Đerara Pikea čeka nova pauza. Iskusni štoper je na susretu sa Seviljom doživeo povredu kolena i moraće da odsustvuje naredne tri nedelje, što automatski znači da će propustiti revanš meč Lige šampiona sa PSŽ-om.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna