NORVEŠKA VLADA ZABRANILA FUDBALERIMA PUT U RUMUNIJU: Meč će biti registrovan službenim rezultatom?

Novosti online

15. 11. 2020. u 09:34

Nakon nedavnog pozitivnog rezultata testa COVID-19 u okviru norveške reprezentacije, Fudbalska asocijacija Norveške potvrdila je da nacionalna reprezentacija Norveške neće moći putovati u Rumuniju kako bi odigrala utakmicu UEFA Lige nacija 2020/21 koja je zakazana za nedelju 15. novembra 2020.

НОРВЕШКА ВЛАДА ЗАБРАНИЛА ФУДБАЛЕРИМА ПУТ У РУМУНИЈУ: Меч ће бити регистрован службеним резултатом?

Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Shodno tome, predstojeći meč u novom rasporedu se ne može igrati. Stvar će sada biti dostavljena UEFA-inom kontrolnom, etičkom i disciplinskom telu na donošenje odluke u skladu sa posebnim pravilima koja se primenjuju na mečeve nacionalnih timova, kao što je odobrio Izvršni odbor UEFA-e 29. avgusta 2020.

Ta pravila kažu: Ako meč ne može biti zakazan, UEFA-in kontrolni, etički i disciplinski organ doneće odluku o tom pitanju. Nacionalna selekcija koja je odgovorna za meč koji se nije odigrao ili se nije odigrao u potpunosti, UEFA-in kontrolni, etički i disciplinski organ će proglasiti da je ta selekcija izgubila utakmicu, osim ako se ne zaključi da su oba ili nijedan tim odgovorni što se utakmica nije odigrala ili nije odigrana u potpunosti.

Što znači da se utakmica ne može proglasiti izgubljenom. Ako se meč ne može proglasiti izgubljenim, o ishodu meča odlučiće se izvlačenjem žreba (tj. Pobeda 1-0, poraz 0-1 ili remi 0-0) koju će izvršiti UEFA-ina administracija;

UEFA bi želela da pojača važnost za sve timove, igrače, zvaničnike i sve koji su uključeni da u potpunosti poštuju UEFA-in protokol za povratak u igru i važeći regulatorni okvir.

(TELEGRAF)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri