NIJE SVE TAKO CRNO: Postoji i pozitivna strana, Stanojević otkriva koja

Novosti online

06. 11. 2020. u 15:57

NAREDNOG vikenda na programu je 14. kolo Linglong Superlige Srbije, a Partizan će sutra od 18 časova gostovati u Subotici protiv domaćeg Spartaka.

НИЈЕ СВЕ ТАКО ЦРНО: Постоји и позитивна страна, Станојевић открива која

FOTO: FK Partizan

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević je danas na konferenciji za medije najavio ovaj duel, ali najpre je morao da se osvrne na nove loše vesti u vezi sa koronavirusom, kojim je zaražen sve veći broj njegovih igrača. Posle kapitena Stojkovića i veziste Smiljanića, zaraženi su i Lazar Marković i Lazar Pavlović.

''Kad smo saznali da je Stojković pozitivan, medicinsko osoblje je na svaka tri dana pravilo nova testiranja, opet ćemo za tri dana da se testiramo jer smo odgovorni, ne želimo da nam promakne nešto. Lazar Pavlović je imao simptome, temperaturu, ostali su dobro.

Prilagođavamo se situaciji, videćemo, treba se baviti igračima koji su ovde i koje možemo da koristimo. Ne znamo ni večeras šta može da se desi, to je normalno u ovim vremenima'', izjavio je Stanojević.

Prethodni duel u Subotici Spartak je dobio u završnici prethodne sezone sa 3:2, i to posle preokreta.

''Spartak je u vrhu srpskog fudbala u poslednje vreme, gaje ofanzivan stil igre, sa dosta igrača ulaze u završnicu, dobro izgledaju. Biće sigurno jedna dobra i atraktivna utakmica'', konstatovao je Stanojević.

Za razliku od tog prethodnog duela Subotičani u svojim redovima više nemaju odličnog Nemanju Nikolića, koji je u Spartaku igrao kao pozajmljen fudbaler Partizana. On je nedavno ostvario transfer u Saudijsku Arabiju.

''Drago mi je zbog njega da je napravio transfer i verovatno finansijski dobro prošao. Drago mi je i što neće igrati protiv nas, to je igrač koji može da napravi razliku'', istakao je Stanojević.

Sada kada Suma ne može da igra zbog povrede, a Lazar Pavlović zbog koronavirusa, očekuje se da Natho dobije ofanzivniju ulogu, iza napadača.

''I na utakmici i na treninzima ove nedelje je bolji. Značilo bi nam dosta da on pogura svojim kvalitetom'', konstatovao je Stanojević.

Posle meča sa Spartakom sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacije, a Stanojević će u tom periodu imati na raspolaganju još manji broj igrača.

''Prošli put mi je bio problem, jer nisam ih poznavao, a ni oni moj način rada, sada mi je drago što idu u reprezentaciju'', dodao je trener Partizana.

Na pitanje novinara osvrnuo se takođe i na izbor igrača na bekovskim pozicijama.

''Mi smo sad kompletirani na bekovskim pozicijama, imaćemo različite tipove, kada budemo potpuno kompletni, možemo da koristimo i Lutovca na desnom beku. Imamo dosta centaršuteva po utakmici. Možda nam fali kvalitetniji centaršut u završnoj fazi napada, ali dešava se i generalno zadovoljan sam sa popunjenošću i kvalitetom na bekovskim pozicijama'', zaključio je Stanojević, koji je na kraju izneo i optimističku prognozu da će odmah posle pauze moći da računa i na Miloša Jojića koji se oporavlja od povrede.

Sejduba Suma ima kontrolu 9. novembra, a Stanojević očekuje bolje vesti i kada je u pitanju povratak Bajbeka u ekipu.

(SPORTSKE.NET) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!