MESI PONOVO U BARSELONI? Povratak koji bi pokrenuo klub je na vidiku

Novosti online

25. 07. 2022. u 11:02

TRENER Barselone Ćavi Ernandez zatražio je od predsednika katalonskog kluba Đoana Laporte da u ekipu sa "Nou Kampa" vrati argentinskog fudbalera Lionela Mesija, prenosi španski list "Sport".

МЕСИ ПОНОВО У БАРСЕЛОНИ? Повратак који би покренуо клуб је на видику

Lionel Mesi foto: EPA

Ćavi je igrao sa Mesijem u Barseloni od 2004. do 2015. godine, a zajedno su osvojili 24 trofeja, među kojima i četiri u Ligi šampiona.

Mesi je prošle godine zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi Barselona odlučio da posle 21 godine napusti katalonski klub i pređe u Pari Sen Žermen.

Španski mediji podsećaju da je argentinski fudbaler "žrtvovan", a priliku je iskoristio Pari Sen Žermen, koji je imao višestruku korist od dolaska Mesija.

Pariski klub je imao ogromne marketinške i finansijske benefite. Čelnici Pari Sen Žermena su ponudili Mesiju produženje ugovora, ali argentinski fudbaler nije odgovorio na ponudu.

"Sport" prenosi da Ćavi želi da to iskoristi i da na kraju naredne sezone u Barselonu vrati Mesija. On smatra da njegov nekadašnji saigrač može još mnogo da pruži. Trener je predložio Laporti i sekretarijatu kluba da pokušaju da dogovore transfer argentinskog fudbalera narednog leta.

- Mesi će naredne godine da proslavi 36. rođendan. Ćavi veruje da bi Mesijev povratak ponovo pokrenuo klub i da Leo može još mnogo toga da ponudi na terenu. On bi bio vođa novog tima Barselone - piše "Sport".

 

Predsednik kluba kaže da će učiniti sve što je u njegovoj moći da bi vratio Argentinca.

- Mislim, nadam se i želim da poglavlje između Barselone i Mesija još nije završeno. Verujem da je i dalje otvoreno i naša obaveza je da tu uradimo sve što smo u mogućnosti. Lično to dugujem Mesiju - rekao je nedavno Laporta.


BONUS VIDEO: "Petarda" na Marakani
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru