POLA EVROPE JURI NJEGOV POTPIS: Liverpul prvi favorit da dovede gol-mašinu, ali nisu jedini koji su "zagrizli"

Novosti online

29. 05. 2022. u 18:02 >> 18:46

PREMA novim medijskim izveštajima sa ostrva, Liverpul je spreman da krene u transfer lov na napadača Benfike, Darvina Nunjeza u letnjem prelaznom roku. Posao neće biti ni malo lako realizovati, obzirom da je pomenuti igrač na radaru velikog broja ekipa iz svetskog fudbalskog vrha.

ПОЛА ЕВРОПЕ ЈУРИ ЊЕГОВ ПОТПИС: Ливерпул први фаворит да доведе гол-машину, али нису једини који су загризли

EPA/EFE

Ovaj 22-godišnjak je postao jedan od najbolje ocenjenih mladih napadača u Evropi, nakon što je zapao za oko fudbalskoj javnosti nekim senzacionalnim nastupima za Benfiku.

Nunjez je završio sezonu sa neverovatnih 26 golova u samo 24 starta u portugalskom najjačem rangu, takođe šest puta u Ligi šampiona je tresao mrežu, uključujući dva na meču protiv Liverpula.

Ranije se već pisalo da je Jirgen Klop spreman da ga dovede na Enfild i da je prva transfer meta za predstojeći prelazni rok.

U izveštaju engleskih medija kao alternativne destinacije pominju se Mančester junajted, Njukasl junajted, Real Madrid i Atletiko Madrid. Drugim rečima, postoji veliko interesovanje za Urugvajca. U stvari, Totenhem  bi takođe mogao da se uključi u trku za njegovim potpisom. Međutim, Liverpul će ima prednost u odnosu na sve ostale, ne samo zbog reputacije već i zbog ranijih izjava napadača za čiji se ugovor bore.

Nunjez je izrazio želju da igra u Premijer ligi, a takođe želi i minute u Ligi šampiona. Crveni su jedini tim koji označava ta dva polja, osim ako "Pevci" ne odluče da razbiju "kasicu prasicu" i iskeširaju ogromnu sumu, za igrača koji igra na poziciji na kojoj nastupa strašan tandem Hari Kejn- Son Heung Min.

Pominje se da će klub iz prestonica Portugalije tražiti nestvarnih 100 miliona funti za usluge njihovog najkvalitetnijeg igrača. 

S obzirom da je Sadio Mane snažno povezan sa prelaskom u Bajern Minhen, moguće je da Liverpul već traži zamenu za senegalsku zvezdu.

Nunjez bi mogao biti idealna zamena, imajući u vidu njegov dugoročni potencijal i impresivne statistiku od 47 golova u 84 nastupa za Benfiku, kao i sposobnost da igra levo ili napredno , baš kao i Mane.

BONUS VIDEO: Stanojević pobesneo zbog nedosuđenog penala

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOJER REKORDER: Golman Bajerna ušao u istoriju Lige šampiona