SUROVA DOMINACIJA ĐOKOVIĆA: Novak pregazio Švarcmana i bacio rukavicu Špancima

Novosti online

29. 05. 2022. u 12:10 >> 15:46

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je u osmini finala ubedljivo savladao Argentinca Dijega Švarcmana 3:0 (6:1, 6:3, 6:3).

СУРОВА ДОМИНАЦИЈА ЂОКОВИЋА: Новак прегазио Шварцмана и бацио рукавицу Шпанцима

Foto: AP

Dva sata i 17 minuta igre bilo je potrebno Novaku da završi posao protiv borbenog argentinskog tenisera.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Rafal Nadal  i Feliks Ože-Alijasim.

Đoković - Švarcman 6:1, 6:3, 6:3

Treći set 6:3

6:3 - Ubedljiv servis gem Đokovića za kraj meča i ubedljiv trijumf za plasman u četvrtfinale Rolan Garosa gde će snage odmeriti sa boljim iz meča Rafael Nadal i Feliks Ože Alijasim.

5:3 - Spasao je Švarcman meč loptu i produžio meč. Novak sada servira za meč i ne bi smeo da komplikuje meč kako bi imao što više vremena za odmor. 

5:2 - Potvrdio je Đoković brejk i sada je na set od četvrtfinala. 

4:2 - Kakav gem i igra Novaka Đokovića, brejk u najboljem trenutku. Srbin sada ima otvoren put ka četvrtfinalu

3:2 - Isčupao je Đoković ovaj gem, spasavao brejk lopte, igrao servis - volej. Kao da Novak želi što pre da završi meč i potroši što manje snage, ali Švarcman mu još uvek ne dozvoljava.

2:2 - Nastavlja Argentinac da drži korak za Đokovićem. Novak opet nije puno pritiskao servis rivala, nešto opuštenija igra Srbina u trećem setu.

Foto AP

 

2:1 - Činilo se da će Švarcman zakomplikovati servis gem Srbina. Bio je Argentinac na 30:30, a onda je Đoković prebacio u brzinu više i sa dva fenomenalna poena rešio gem u svoju korist.

1:1 - Najlakši servis gem od početka meča za Švarcmana. Prvi put da Novak nije pretio, kao da Đoković sada dozira snagu za četvrtfinale.

1:0 - Đoković siguran na servisu i početkom trećeg seta. Švarcman je pretio, ali do brejka nije mogao.

Drugi set 6:3

6:3 - Novak je završio i drugi set i to na kakav način, serijom 6:0. 

5:3 - Teniska poezija Novaka Đokovića. Srbin se igra sa Argentincom, koji ruku na srce nije toliko loš, ali danas se namerio na daleko boljeg rivala.

4:3 - I četvrti put uzastopno Novak dolazi do gema. Novi brejk, ovoga puta sa "nulom", Švarcman je bez bilo kakvih šansi u ovom trenutku. Srbin krupnim koracima gazi i ka drugom setu.

3:3 - Vratio se Đoković u drugi set. Mogao je opet Švarcman do brejka, ali Nole je zategao još više, odigrao fenomenalan poen za gem i veliku psihološku prednost.

2:3 - Brejk Đoković! Posle lošijeg početka drugog seta Novak se razgoropadio i vratio izgubljeni servis. Srbin je utišao sve na "Suzan Leglenu", koji su postali mnogo bučniji nakon Švarcmanovog vođstva.

Foto AP

 

1:3 - Konačno je Đoković se pomerio sa nule u drugom setu. Siguran servis gem Srbina i još ništa nije gotovo ni u ovom delu igre.

0:3 - Furiozan drugi set Argentinca. Švarcman uzima i treći gem u nizu, ovo niko nije očekivao posle briljantnog prvog seta najboljeg tenisera sveta.

0:2 - Proključao je "Suzan Leglen" kada je Švarcman oduzeo servis Đokoviću. Brejk Argentinca koji igra na krilima nekorektne francuske publike. 

0:1 - Švarcman prvi put ima prednost na meču, ruku na srce, samo u drugom setu. A mogao je Đoković odmah da dođe do brejka, imao je Srbin 0:30, a onda je Argentinac zaigrao bolje i pokazao da će bar ovaj set imati veću neizvesnost.

Prvi set - 6:1

6:1 - Strašan set Đokovića. Publika na "Suzan Leglenu" se ne čuje, nije im baš drago što Novak na ovaj način gazi Argentinca koga su nagradili sa ogromnim aplauzima na početku meča, što se ne može reći za Srbina. Šta više bilo je i zvižduka, ali džaba Nole gazi poput uragana. 

5:1 - Novi brejk Đokovića! Samo Novak postoji u Parizu, Argentinac se potpuno raspao, nema rešenje za igru najboljeg tenisera sveta. Novak je danas fenomenalan.

Foto: AP

 

4:1 - Kada se činilo da ćemo gledati jedan teniski maraton, Nole je preuzeo stvari u svoje ruke. Srbin je vezao i treći gem, ali daleko od toga da je bilo lako. Međutim, najvažnije je šta pokazuje semafor na "Suzan Leglenu", a on favorizuje Đokovića.

3:1 - Nije Švarcman iskoristio svoju šansu, zato Novak jeste svoju. Prvi brejk na meču pravi Srbin. Izluđivao je Đoković omalenog Argentinca sa "skraćenim loptama", nije atomski mrav imao rešenje, pa je izgubio svoj servis.

2:1 - Koliko težak servis gem Đokovića, gem koji je pokazatelj kako će izgledati ceo meč. Novak je spasavao dve brejk lopte - 15:40. Ruku na srce, pomogao mu je i Švarcman, ali najvažnije da je Srbin uspešno prošao kroz još jedan svoj servis gem.

1:1 - Maratonski gem odmah na startu. Đoković je imao 0:30, ali Švarcman je uglavnom bio taj koji je diktirao tempo. Posle ko zna koliko prednosti, Arrgentinac uzima gem.

1:0 - Odličan početak Đokovića, siguran servis gem. Krenuo je Nole sa asom, pa prelepim poenom, a onda jedna neiznuđena greška i dva poena dominacije. Švarman bez šanse na startu.

Uoči meča

Najbolji teniseri sveta Novak Đoković odmeriće snage sa Dijegom Švarcmanom u osmini finala Rolan Garosa.

Oni će igrati na terenu „Suzan Lenglen“, što je juče izazvalo dosta pažnje, jer se očekivalo da organizatori ovaj meč stave na "Filip Šatrije".

Srbin je ove godine lako došao do osmine finala, bez izgubljenog seta, a redom su padali Nišioka, Molčan i Bedene. Đoković je tako produžio svoj niz na 19 uzastopno osvojenih setova računajući i masters u Rimu.

Na drugoj strani, Švarcman nije imao najlakši put do četvrtog kola u Parizu. Nakon što je u svom prvom meču otresao Andreja Kuznjecova, Argentinca je u drugom kolu čekao maraton protiv Đaime Munara u pet setova. Već u sledećem kolu, razbio je Bugarina Gregora Dimitrova i najavio da diže formu.

Foto: EPA-EFE/ Clive Brunskill / POOL

 

Đoković međutim nikada nije izgubio od Švarcmana i u međusobnim duelima vodi sa 6:0, poslednji meč su odigrali na završnom mastersu 2020. godine kada je bilo 6:3, 6:2.

I ovog puta je Srbin apsolutni favorit, pa bi eventualni trijumf Argentinca predstavljao senzaciju. U slučaju da prođe Novak bi mogao u sledećem kolu igrati protiv Rafaela Nadala, koji će odmeriti snage sa Feliksom Ožeom Alijasimom, naravno podrzaumeva se da slavi i "bik sa Majorke".

To bi bio pravi teniski klasik, "crveno slovo" u Parizu, dan koji svi čekaju.

 BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna