NE MOGU DA VERUJU: Luka Jović udarna vest na naslovnoj strani u Španiji

Novosti online

13. 11. 2021. u 17:12

LUKA Jović je u subotu završio kao glavna vest na portalu uglednog španskog sportskog dnevnog lista "As".

НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈУ: Лука Јовић ударна вест на насловној страни у Шпанији

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Razlog je što je srpski reprezentativac iznenadio mnoge - najnovijom odlukom.

Podsetimo, pre dve sedmice se očekivalo u španskoj javnosti da će naš gogleter protiv Osasune konačno biti u početnoj postavi madridskog Reala, ali to se nije dogodilo. Srbin je (i taj) meč ispratio sa klupe, a sada je - na naslovnoj strani uglednog "Asa".

"Jović osluškuje ponude (za odlazak), ali...", veliki je naslov uz fotografiju Srbina, za kog se navodi nešto tamošnjnim medijima neverovatno - Luka Jović ne igra, ali uopšte ne želi da traži transfer iz Reala, kao neki drugi asovi tog kluba.

U tekstu se navodi sledeće:

"Odigrao je samo 95 minuta od mogućih 1.440, a tih 6% ukazane šanse nije dovoljno da Jović odustane od ideje da možda ode ove zime negde na pozajmicu, drugu godinu za redom. 'As' saznaje da je 23-godišnji srpski špic otvoren za odlazak ako dođe prava ponuda, ali... 

Vezan ugovorom sa Realom do 2025, Jović još uvek sanja o svom uspehu u dresu madridskog kluba i bori se svaki dan da taj san osvoni. Naravno, sa druge strane, posle promene trenera, priželjkivao je da igra više, da mu taj kontinuitet omogući češće šanse, ali kako je Karim Benzema neprikosnoven u špicu formacije u kojoj je predviđeno mesto za samo jednog napadača, Jović bi svoj sadašnji status mogao da promeni samo ako ulazi redovno sa klupe.

Svakako, za Jovića je bio težak udarac to što trener Karlo Anćeloti nije računao na njega za meč sa Elčeom, koji je Benzema propustio. Nije igrao Srbin ni jedan jedini minut, iako se zagrevao u drugom poluvremenu . Uz manje fizičke poteškoće koje je imao, gledao je kako šansu dobija Marijano, koji je svoj nastup začinio asistencijom petom. 

Foto: M. Vukadinović, AP, Tviter printskrin

Karlo Anćeloti i Luka Jović

Maštanja Srbina nisu bez osnova, jer je Anćeloti lično sprečio njegov odlazak ovog leta. Italijan je želeo da ga duže  vremena posmatra kako radi, kako bi se vratio u najbolju formu, onu koja je i naterala upravu Reala da ga dovede za 60 miiona evra posle nestvarne sezone u Ajntrahtu kada je na 48 mečeva dao 27 golova. Ali, skoro na polovini treće sezone u Realu, Jović je dao samo dva gola, na 39 utakmica.

Sada se još i pita da li će i kada uopšte igrati, ali iako je tačno da je Jović spreman da oslušne ponude koje bi stigle u kancelarije Reala, takođe je istina, a to su nam potvrdili izvori bliski samom igraču, da njemu ne pada na pamet da traži transfer iz Reala, kao što su to uradili i Isko i Odegard, usred sezone.

Srbin sa svojim saradnicima pomnog analizira situaciju i vrlo je jasno da Luka nije eksplozivan igrač kao Marijano, koji može da odigra određeni meč i donese tada prevagu na terenu. Jović je napadač drugačijeg profila, povučen je, gotovo hladan na teren i zato i postoji mogućnost da bi, redovnijim nastupima, čak i ulascima s klupe, mogao da unapredi svoje igre. A ove sezone nijednom nije bio starter, na 16 mečeva. Igrao je u sedam utakmica, uvek kao rezervista, i to uglavnom posle 80. minuta...

 U ovom trenutku, Real nije dobio zvaničnu ponudu za njega, niti ga je stavio na transfer pijacu, postupajući tako po direktivi Anćelotija. Italijanska Gazeta delo sport je pre neki dan na naslovnoj strani tvrdila da Jovića želi Inter, pominjali su se i engleski klubovi, naročito Arsenal, ali Lukin menadžer nije dobio konkretnu ponudu. Sam Jović je uveren da će mum ako zadrži nivo ozbiljnosti i profesionalnosti na treninzima, šansa u Realu biti ukazana. Tada bi mogao da promeni sadašnji status u klubu, kao što bi mu to omogućila pozajmica u neki vrhunski klub, u kome bi igrao", zaključuje As.

Naravno, status bi mogao da mu promeni i dobar nastup za reprezentaciju, u nedelju od 20.45, kada Portugalija i Srbija, uz prenos na portalu "Novosti", odlučuju koja će od te dve nacionalne selekcije ići direktno na Svetsko prvenstvo, a ko će morati u baraž.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju