JOŠ JEDNA FUDBALSKA BOMBA: Ima 320 milijardi, kupio je NJukasl, a sada će i giganta u kome igra i Srbin

Novosti online

08. 10. 2021. u 15:26

FUDBALSKA vest ove sedmice je da je Saudijski javni investicioni fond kupio Njukasl. Ali, na tome se neće zaustaviti.

ЈОШ ЈЕДНА ФУДБАЛСКА БОМБА: Има 320 милијарди, купио је Њукасл, а сада ће и гиганта у коме игра и Србин

Foto: Depositphotos

Pomenuti državni organ Saudijske Arabije, koji je kupio engleskog premijerligaša Njukasl junajted za 300 miliona funti, što je oko 350 miliona evra, na svom čelu ima Mohameda bin Salmana, koji raspolaže sa neverovatnih 320 milijardi funti.

I, ne namerava da deo bogatstva utroši samo na fudbalske poslove u pomenutom engleskom klubu, već želi da kupi i - Inter.

Kako prenosi "Dnevni avaz", italijanski mediji pišu da su već pokrenuti pregovori da se "nerazuri" kupe od kineske kompanije Suning.

Ilustracija / Foto Depositphotos

Bin Salman, saudijski princ koji je prvi operativac i države i pomenutog fonda, već je obavio prvi zacrtani fudbalski cilj koji je pred sebe postavio pre dve godine:

U četvrtak je Njukasl postao njegov, pa i ne čudi što, zbog bogatstva kojim raspolaže, navijači "svraka" već počinju da maštaju o nekom sopstvenom timu snova, kakav je, recimo, napravio Pari Sen Žermen stvaranjem trija Mesi - Nejmar - Mbape.

Ali, činjenica da saudijski princ ima 50-ak puta više novca od gazde PSŽ-a, Nasera el Kelaifija, sada će podstaći i Interove pristalice da razmišljaju o povratku na evropski tron.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Newcastle United FC (@nufc)

Bivši šampion Evrope, koji je do te titule ne tako davno stigao predvođen Žozeom Murinjom, a za kog sada igra srpski as Aleksandar Kolarov, "na meti" je Mohameda bin Salmana i zbog klasičnog fudbalskog potencijala koji Inter ima, ali i zbog mogućnosti da se u skorije vreme gradi potpuno novi, moderni i velelepni stadion u Milanu, jer će "Đuzepe Meaca" postati klasičan "gradski stadion", odnosno preći u vlasništvo lokalnih vlasti.

"Nerazuri" trenutno imaju ogromne finansijske probleme, pa su ovog leta morali da prodaju i neke svoje zvezde - Romela Lukakua Čelsiju za 115 miliona evra, Ahrafa Hakimija PSŽ-u za 60 miliona, Matea Politana Napoliju za 19 i tako dalje.

Na pojačanja je ukupno potrošeno "skromnih" 36 miliona, najveći deo za štopera Standarda Zinja Vanhojzdena.

Stigne li pomenuti princ sa svojim bogatstvom u Inter, ono maštanje njegovih navijača - imaće daleko, daleko, snažniji razlog da postane realnost. A Evropa bi mogla ubrzo da dobije još jedan "super-tim".


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024