RADE DUGALIĆ UZDANICA KAIRATA: Zvezda sada mnogo bolja, previše se priča o meču iz 2015. godine!

A. Ilić

17. 07. 2021. u 09:30 >> 20:30

FUDBALERI Kairata u odličnoj atmosferi dočekuju Crvenu zvezdu i spremni su da joj opet zagorčaju život, kao u prethodnom dvoboju 2014. godine. Ekipa iz Almatija biće sledeće srede (16.00) domaćin crveno-belima u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, revanš je nedelju dana kasnije na "Marakani".

РАДЕ ДУГАЛИЋ УЗДАНИЦА КАИРАТА: Звезда сада много боља, превише се прича о мечу из 2015. године!

FOTO: Facebook/FK Kaйrat/FC Kairat

Jedna od najvećih uzdanica ovog tima je srpski internacionalac Rade Dugalić (26), koji je u razgovoru za "Novosti" rekao da se u Kazahstanu uopšte ne pridaje mnogo značaj, toj duploj pobedi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, koja još boli navijače Crvene zvezde (2:0, 2:1).

- Prenapumpana je priča o prethodnom duelu sa Zvezdom. Više se o tome govori u srpskim, nego u kazahstanskim medijima. Ovde je taj meč daleka prošlost. Drugačiji je fudbal danas nego pre sedam godina, ekipe su totalno izmenjene. Uz to, crveno--beli su posle toga mnogo napredovali i izrasli u ozbiljnu evropsku ekipu - kaže Dugalić, defanzivac iz Prokuplja, koji je pre odlaska iz Srbije nastupao za Radnički, Radnik iz Surdulice, Car Konstantin i Sinđelić iz Niša.

Kairat je u prethodnoj rundi takođe na papiru bio autsajder protiv Makabija iz Haife. Na terenu je taj papir pocepan u komadiće, glatko je i sigurno eliminisao Izraelce (1:1, 2:0).

- Dobro smo počeli, u idiličnom raspoloženju dočekujemo naredni meč. Pobeda nad Makabijem unela je pozitivnu energiju u svlačionicu našeg tima. Igramo sve bolje, napravili smo seriju od jedanaest mečeva bez poraza, sa devet pobeda. Želimo da je nastavimo i u narednim dvobojima sa Zvezdom - dodaje Dugalić.

Mnogi smatraju da je prednost Kairata upravo to što je tim u jeku sezone, dok Crvena zvezda tek "pali motore".

Ko je u prednosti videćemo na terenu. Iako smo ovde već odigrali 19 kola u domaćem šampionatu, isto tako mislim da Crvena zvezda ništa manje nije spremna za početak i prve mečeve na evropskoj pozornici. 

BANjAK

U EKIPI iz Almatija uz Radeta Dugalića nastupa i Nebojša Kosović, a odnedavno i doskorašnji fudbaler Partizana Maki Banjak.

Banjak je došao pre nekoliko dana u našu ekipu, upoznaje se sa timom, ima još dosta vremena da sa njim razgovaramo o Crvenoj zvezdi koju dobro poznaje iz prošle sezone - kaže Dugalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave